Κρέμα Καταλάνα

6
15'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Κρέμα Καταλάνα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- 1 λίτρο φρέσκο γάλα
- 1 πορτοκάλι (φλούδα)
- 1 λεμόνι (φλούδα)
- 2 ξυλάκια κανέλα
- 40γρ. κορν φλάουερ
- 8 κρόκοι αυγών
- 250γρ. ζάχαρη
- λίγη ζάχαρη για το καραμέλωμα
- Για το τελείωμα και τη διακόσμηση
- 4 κουτ. σούπας ζάχαρη γεμάτες
Μέθοδος
- 1.Βάζουμε το γάλα στη κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά, μαζί με τις φλούδες του πορτοκαλιού και του λεμονιού και την κανέλα μέχρι να βράσει.
- 2.Σε ένα μπολ βάζουμε τους κρόκους, το κορν φλάουερ και τη ζάχαρη και τα χτυπάμε με ένα σύρμα μέχρι να διαλυθούν.
- 3.Μόλις πάρει βράση το γάλα, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα το μείγμα των αυγών και ανακατεύουμε γρήγορα με το σύρμα.
- 4.Ξαναβάζουμε την κρέμα στη φωτιά.
- 5.Αφήνουμε λίγα λεπτά να δέσει και έπειτα την σουρώνουμε και τη μοιράζουμε σε ατομικά μπολ.
- 6.Αφήνουμε να κρυώσει η κρέμα και έπειτα τοποθετούμε τα μπολάκια στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα.
- 7.Όταν θέλουμε να σερβίρουμε, πασπαλίζουμε με ζάχαρη την οποία καίμε με φλόγιστρο ή σε πολύ δυνατό προθερμασμένο γκριλ μέχρι να καραμελώσει η επιφάνεια.
Κρέμα Καταλάνα
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή