Κρέμα με βανίλια Μαδαγασκάρης και σιρόπι σοκολάτας με Cointreau

20
75'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Συστατικά : αβγά, βανίλια, γάλα, ζάχαρη, ΙΟΝ Κακάο, ΙΟΝ Κουβερτούρα Κλασική, κρέμα γάλακτος, κρυσταλλική ζάχαρη, λικέρ
Σχετικά με το Σεφ :
Νίκος Πατσιώρας
Κρέμα με βανίλια Μαδαγασκάρης και σιρόπι σοκολάτας με Cointreau

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- Κρέμα Βανίλια
- 250 γρ γάλα
- 750 γρ κρέμα γάλακτος
- 2 αυγά
- 200 γρ ζάχαρη
- 225 γρ κρόκοι
- 1 stick βανίλια Μαδαγασκάρης
- Σιρόπι σοκολάτας
- 48 γρ κακάο ΙΟΝ
- 155 γρ κρυσταλλική ζάχαρη
- 180 γρ νερό
- 60 γρ κουβερτούρα ΙΟΝ
- 12 γρ λικέρ Cointreau
Μέθοδος
- 1.Κόβετε την βανίλια στην μέση κατά μήκος και βγάζετε τους σπόρους, ξύνοντας το εσωτερικό της με ένα μαχαιράκι. Βάζετε την βανίλια (τους σπόρους και το stick), την κρέμα και το γάλα σε ένα κατσαρολάκι και δίνετε μια βράση.
- 2.Χτυπάτε τα αυγά με την ζάχαρη σε μπασίνα με fouet (σύρμα ζαχαροπλαστικής) και κατόπιν αναμιγνύετε προσεκτικά με το ζεστό μείγμα του βήματος 1 σιγά σιγά.
- 3.Μοιράζετε το μείγμα σε πυρίμαχα μπωλ και ψήνετε στον φούρνο στους 100 βαθμούς Κελσίου για 50-60 λεπτά περίπου μέχρι να πήξει η κρέμα.
- 4.Βράζετε το νερό με το κακάο και την ζάχαρη για 5 λεπτά περίπου, ανακατεύοντας με ένα fouet ως που να ομογενοποιηθει το μείγμα και μετά περνάτε από σινουά. Προσθέτετε το λικέρ καθώς και την σοκολάτα ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει. Αφήνετε να κρυώσει λίγο πριν το χρησιμοποιήσετε.
- 5.Σερβίρετε την κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου ή και κρύα με το σιρόπι σοκολάτας.
Κρέμα με βανίλια Μαδαγασκάρης και σιρόπι σοκολάτας με Cointreau
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή