×
Αρχική Συνταγές Προϊόντα Τips Μυστικά Επικοινωνία
Αναζήτηση
ΣΥΝΤΑΓΕΣ >

Κρέμα με βανίλια Μαδαγασκάρης και σιρόπι σοκολάτας με Cointreau


Κρέμα με βανίλια Μαδαγασκάρης και σιρόπι σοκολάτας με Cointreau
Κρέμα με βανίλια Μαδαγασκάρης και σιρόπι σοκολάτας με Cointreau
20
75'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή

Κρέμα με βανίλια Μαδαγασκάρης και σιρόπι σοκολάτας με Cointreau

heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
  • Κρέμα Βανίλια
  • 250 γρ γάλα
  • 750 γρ κρέμα γάλακτος
  • 2 αυγά
  • 200 γρ ζάχαρη
  • 225 γρ κρόκοι
  • 1 stick βανίλια Μαδαγασκάρης
  • Σιρόπι σοκολάτας
  • 48 γρ κακάο ΙΟΝ
  • 155 γρ κρυσταλλική ζάχαρη
  • 180 γρ νερό
  • 60 γρ κουβερτούρα ΙΟΝ
  • 12 γρ λικέρ Cointreau
Μέθοδος
  • 1.Κόβετε την βανίλια στην μέση κατά μήκος και βγάζετε τους σπόρους, ξύνοντας το εσωτερικό της με ένα μαχαιράκι. Βάζετε την βανίλια (τους σπόρους και το stick), την κρέμα και το γάλα σε ένα κατσαρολάκι και δίνετε μια βράση.
  • 2.Χτυπάτε τα αυγά με την ζάχαρη σε μπασίνα με fouet (σύρμα ζαχαροπλαστικής) και κατόπιν αναμιγνύετε προσεκτικά με το ζεστό μείγμα του βήματος 1 σιγά σιγά.
  • 3.Μοιράζετε το μείγμα σε πυρίμαχα μπωλ και ψήνετε στον φούρνο στους 100 βαθμούς Κελσίου για 50-60 λεπτά περίπου μέχρι να πήξει η κρέμα.
  • 4.Βράζετε το νερό με το κακάο και την ζάχαρη για 5 λεπτά περίπου, ανακατεύοντας με ένα fouet ως που να ομογενοποιηθει το μείγμα και μετά περνάτε από σινουά. Προσθέτετε το λικέρ καθώς και την σοκολάτα ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει. Αφήνετε να κρυώσει λίγο πριν το χρησιμοποιήσετε.
  • 5.Σερβίρετε την κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου ή και κρύα με το σιρόπι σοκολάτας.
Κρέμα με βανίλια Μαδαγασκάρης και σιρόπι σοκολάτας με Cointreau
heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Εγγραφείτε εδώ:
ion
Επισκεφθείτε επίσης:
ion
Ακολουθήστε μας:
Βρείτε μας στους επίσημους λογαριασμούς μας
@Amigdalou.ION @iongiapanta