Κρέμα πιάτου σοκολάτας

1
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Πιάτο : Σοκολάτα αγάπη μου
Συστατικά : Κορν φλάουερ, κρέμα γάλακτος, κρυσταλλική ζάχαρη, πορτοκάλι, αβγά, βανιλλίνη, γάλα, ΙΟΝ Κουβερτούρα Κλασική
Σχετικά με το Σεφ :
Μιχάλης Σαράβας
Κρέμα πιάτου σοκολάτας

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- 400 γρ γάλα
- 300 γρ κρέμα γάλακτος
- 100 γρ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
- Μισό ξύσμα πορτοκάλι
- 2 κάψουλες βανιλλίνη
Μέθοδος
- 1.Τοποθετούμε τα υλικά με τη σειρά που αναφέρονται μέσα σε μια κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας με ένα σύρμα.
- 2.Στη συνέχεια τοποθετούμε μέσα σε μια λεκάνη 100 γρ αβγά και τα ανακατεύουμε με ένα σύρμα και προσθέτουμε βροχηδόν 100 γρ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να γίνουν ένα μείγμα.
- 3.Τοποθετούμε σε μια 2η λεκάνη 300 γρ γάλα κρύο και προσθέτουμε 40 γρ corn flour ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να γίνουν ένα μείγμα.
- 4.Προσθέτουμε το γάλα και το corn flower μέσα στη λεκάνη με τα αυγά και τη λευκή κρυσταλλική ζάχαρη. Ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν πλήρως και να γίνουν ένας παχύρευστος χυλός.
- 5.Στη συνέχεια προσθέτουμε το χυλό μέσα στη κατσαρόλα με το γάλα, τη κρέμα γάλακτος, τη λευκή κρυσταλλική ζάχαρη, το ξύσμα πορτοκάλι και τη βανιλλίνη και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να βράσουν σε μέτρια φωτιά.
- 6.Τέλος προσθέτουμε και 100 γρ σοκολάτα κουβερτούρα ΙΟΝ χοντροκομμένη και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με το σύρμα μέχρι να λιώσει και η μαύρη σοκολάτα. Αποσύρουμε τη κατσαρόλα με τη κρέμα σοκολάτας πιάτου από τη φωτιά και σερβίρουμε άμεσα όπως είναι καυτή σε βαθύ πιάτο της αρέσκειας μας. Προαιρετικά προσθέτουμε μόλις κρυώσει λίγο τριμμένη μαύρη σοκολάτα στην επιφάνειά της.
Κρέμα πιάτου σοκολάτας
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή