Κρεμέ με ΙΟΝ Patisserie Κουβερτούρα κλασική

6
30'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Πιάτο : Κεράσματα
Συστατικά : γάλα, γιαούρτι, γκότζι μπέρι, ζάχαρη, κανέλα, καφέ ζάχαρη, Κορν φλάουερ, ION Patisserie Κουβερτούρα Κλασική, λεμόνι, αβγά, χυμός λεμονιού, αλεύρι, βούτυρο
Σχετικά με το Σεφ :
Βαλάντης Γραβάνης
Κρεμέ με ΙΟΝ Patisserie Κουβερτούρα κλασική

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- Για το κραμπλ
- 220 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 180 γρ. ζάχαρη καστανή
- 180 γρ. βούτυρο
- 10 γρ. κανέλα
- 80 γρ γκοτζιμπέρι
- Για την μους
- 300 γρ. ΙΟΝ Patisserie Κουβερτούρα κλασική
- 150 γρ. γάλα
- 400 γρ. γιαούρτι
- Για την κρέμα λεμόνι
- 2 αυγά
- 200 ml χυμό λεμονιού και ξύσμα
- 120 γρ. ζάχαρη
- 125 γρ. βούτυρο
- 30 γρ. κορν φλάουρ
Μέθοδος
- 1.Για το κραμπλ: Αναμειγνύουμε το αλεύρι με τη ζάχαρη, την κανέλα και το βούτυρο σε κομματάκια και ζυμώνουμε με τα δάχτυλα, μέχρι να σχηματιστούν κομματάκια ζύμης. Σε ένα ταψί με λαδόκολλα απλώνουμε ένα λεπτό στρώμα.
- 2.Ψήνουμε 180 βαθμούς για 10 λεπτά.
- 3.Όταν κρυώσει το κραμπλ, μαζί με το γκοτζιμπέρι τα αναμιγνύουμε με το μπλέντερ για να πάρει το κόκκινο χρώμα.
- 4.Για την μους: Λιώνουμε την κουβερτούρα ΙΟΝ σε μπεν μαρί, ρίχνουμε το γάλα και ενσωματώνουμε προσθέτουμε και το γιαούρτι, ανακατεύουμε καλά και βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
- 5.Για την κρέμα λεμόνι: Σε μπεν μαρί σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε τα αυγά με τη ζάχαρη, ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
- 6.Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού με το ξύσμα, συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
- 7.Στη συνέχεια προσθέτουμε το βούτυρο και το κορν φλάουερ, συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να δέσει η κρέμα.
- 8.Την αδειάζουμε σε ένα μπολ, την καλύπτουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε να κρυώσει.
Κρεμέ με ΙΟΝ Patisserie Κουβερτούρα κλασική
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή