×
Αρχική Συνταγές Προϊόντα Τips Μυστικά Επικοινωνία
Αναζήτηση
ΣΥΝΤΑΓΕΣ >

Κρητικά Καλτσουνάκια


Κρητικά Καλτσουνάκια
Κρητικά Καλτσουνάκια
25
120'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή

Κρητικά Καλτσουνάκια

heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
  • 190 γρ ηλιέλαιο
  • 180 γρ γιαούρτι
  • 1 αυγό
  • 5 κ.γ baking powder
  • 300 γρ ζάχαρη
  • ½ πορτοκάλι χυμό
  • 800 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κιλό μυζήθρα
  • 165 γρ ζάχαρη
  • 1 κρόκο
  • 1 αυγό
  • 1 κ.γ κανέλα
  • Για την επικάλυψη
  • 1 κρόκο
  • κανέλα
Μέθοδος
  • 1.Βάζουμε στο μπολ του μίξερ το ηλιέλαιο το γιαούρτι το αυγό και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • 2.Προσθέτουμε το χυμό πορτοκάλι το αλεύρι και το μπέικιν και βάζουμε γάντζο στο μίξερ. Ανακατεύουμε μέχρι να φτιάξουμε ένα ωραίο μαλακό ζυμάρι που να μην κολλάει στα χέρια μας.
  • 3.Αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
  • 4.Για την γέμιση: Βάζουμε στον κάδο του μίξερ τη μυζήθρα, προσθέτουμε τη ζάχαρη, τα αυγά και την κανέλα και χτυπάμε με σύρμα μέχρι να γίνουν πουρές.
  • 5.Ανοίγουμε φύλο με τη ζύμη, αλευρώνουμε την επιφάνεια και τη ζύμη για να μην κολλήσουν στην επιφάνεια εργασίας και ανοίγουμε φύλλο όχι πολύ παχύ.
  • 6.Κόβουμε κύκλους με ένα ποτήρι και βάζουμε τη γέμιση στο κέντρο. Τσιμπάμε τις άκριες της ζύμης κάνοντας πιέτες, τοποθετούμε τα καλτσούνια μας πάνω σε ένα ταψί με λαδόκολλα και αλείφουμε με το χτυπημένο αυγό την επιφάνεια των καλτσουνιών.
  • 7.Εάν τα καλτσουνάκια μας τα κάνουμε μικρά ψήνουμε για 15 λεπτά στους 180. Εάν τα κάνουμε μεγάλα 20 λεπτά στους 180.

Nutrition Info

  • 303,3 Ενέργεια kcal
  • 12,9 Λιπαρά g
  • 4,0 Κορεσμένα λιπαρά g
  • 36,9 Υδατάνθρακες g
  • 20,1 Συνολικά σάκχαρα g
  • 10,1 Πρωτεΐνες g
  • 0,7 Φυτικές ίνες g
  • 0,0 Νάτριο g
  • 0,0 Αλάτι g
Κρητικά Καλτσουνάκια
heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Εγγραφείτε εδώ:
ion
Επισκεφθείτε επίσης:
ion
Ακολουθήστε μας:
Βρείτε μας στους επίσημους λογαριασμούς μας
@Amigdalou.ION @iongiapanta