×
Αρχική Συνταγές Προϊόντα Τips Μυστικά Επικοινωνία
Αναζήτηση
ΣΥΝΤΑΓΕΣ >

Κρουασάν με ΙΟΝ Patisserie Cover Cream και ΙΟΝ Patisserie Κουβερτούρες Υγείας και Λευκή


Κρουασάν με ΙΟΝ Patisserie Cover Cream και ΙΟΝ Patisserie Κουβερτούρες Υγείας και Λευκή
Κρουασάν με ΙΟΝ Patisserie Cover Cream και ΙΟΝ Patisserie Κουβερτούρες Υγείας και Λευκή
15-20
60'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή

Κρουασάν με ΙΟΝ Patisserie Cover Cream και ΙΟΝ Patisserie Κουβερτούρες Υγείας και Λευκή

heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Για το κρουασάν με ΙΟΝ Patisserie Cover Cream και ΙΟΝ Patisserie Κουβερτούρες Υγείας και Λευκή, θα χρειαστούμε:

  1. Ζύμη κρουασάν
  2. Σιρόπι
  3. Για την γέμιση: ΙΟΝ Patisserie Cover Cream
  4. Ντεκόρ: ΙΟΝ Patisserie Κουβερτούρες Υγείας και Λευκή
Συστατικά
  • Για την ζύμη κρουασάν θα χρειαστούμε
  • 100 γρ αλεύρι μαλακό
  • 200 γρ αλεύρι σκληρό
  • 75 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 4 γρ ξηρή μαγιά
  • 110 γρ γάλα πλήρες 3,5% λιπαρά
  • 40 γρ βούτυρο 82% αγελάδας
  • 35 γρ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
  • 2 γρ αλάτι
  • Για το σιρόπι θα χρειαστούμε
  • 150 γρ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
  • 150 γρ νερό
  • Για την γέμιση θα χρειαστούμε
  • 200 γρ ΙΟΝ Patisserie Cover Cream
  • Για το ντεκόρ θα χρειαστούμε
  • 100 γρ ΙΟΝ Patisserie Κουβερτούρα Υγείας
  • 100 γρ ΙΟΝ Patisserie Λευκή κουβερτούρα
  • Θα χρειαστούμε επιπλέον: Πινέλο, λαμαρίνα, αντικολλητικό χαρτί φούρνου, μεμβράνη, κατσαρόλα, σήτα, μαχαιράκι, κάδος του μίξερ, γάντζο του μίξερ, πλάστη, σύρμα, σχάρα.
Μέθοδος
  • 1.Για την ζύμη κρουασάν: Τοποθετούμε μέσα στο κάδο του μίξερ το μαλακό αλεύρι, το σκληρό αλεύρι, το αλεύρι για όλες τις χρήσεις (κοσκινισμένα με την σήτα) και την ξηρή μαγιά.
  • 2.Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε το γάλα, το βούτυρο, την λευκή κρυσταλλική ζάχαρη και το αλάτι και τα ζεσταίνουμε ελαφρώς (χωρίς να βράσουν).
  • 3.Προσθέτουμε τα παραπάνω υλικά μέσα στο κάδο του μίξερ με τα στερεά και ανακατεύουμε με το γάντζο στην αργή ταχύτητα έτσι ώστε να ενωθούν μεταξύ τους.
  • 4.Σταδιακά προσθέτουμε τα αυγά και συνεχίζουμε το ζύμωμα της ζύμης στην αργή ταχύτητα για 5 λεπτά περίπου.
  • 5.Στην συνέχεια αφαιρούμε την ζύμη από τον κάδο και αφού την πλάσουμε στρογγυλή με τα χέρια την τοποθετούμε μέσα σε μια λεκάνη σκεπάζοντάς την με μεμβράνη ή οποία πρέπει να εφάπτεται στην επιφάνεια της ζύμης. Αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί και να φουσκώσει μέχρι περίπου να διπλασιαστεί σε σχέση με τον αρχικό της όγκο.
  • 6.Πλάθουμε την ζύμη για 2 λεπτά με τα χέρια και στρογγυλοποιούμε. Απλώνουμε με τον πλάστη σε πάχος 1 cm περίπου και σε σχήμα παραλληλόγραμμο. Κόβουμε με το μαχαίρι σε τρίγωνα σχήματα (σε μέγεθος της αρεσκείας μας). Διπλώνουμε το κάθε τρίγωνο σε σχήμα κρουασάν και τοποθετούμε σε λαμαρίνα ή ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και με κενό ανάμεσα στα κρουασάν 2 cm περίπου έτσι ώστε όταν φουσκώσουν να μην κολλήσουν μεταξύ τους. Σκεπάζουμε με πετσέτα και τα αφήνουμε να φουσκώσουν περίπου στο διπλάσιο του αρχικού τους όγκου. Στην συνέχεια περνάμε με το πινέλο μια ελαφριά στρώση στην επιφάνεια με αυγό έτσι ώστε όταν ψηθούν να γυαλίσουν.
  • 7.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 C για 20 – 25 λεπτά περίπου. Τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.
  • 8.Για το σιρόπι: Τοποθετούμε μέσα σε μια κατσαρόλα την λευκή κρυσταλλική ζάχαρη και το νερό και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να βράσουν τα υλικά. Μετά τα 2 λεπτά βρασμού το σιρόπι είναι έτοιμο και το αφήνουμε για 3 λεπτά να γίνει χλιαρό. Βουτάμε το κάθε κρουασάν για 15 – 20 δευτερόλεπτα περίπου και τοποθετούμε πάνω σε σχάρα για να στραγγίξουν πολύ καλά.
  • 9.Με ένα μαχαίρι κόβουμε εγκάρσια στην μέση και γεμίζουμε με ΙΟΝ Patisserie Cover Cream.
  • 10.Για την γέμιση: Για να ρευστοποιήσουμε το ΙΟΝ Patisserie Cover Cream αφαιρούμε το καπάκι από την συσκευασία και τοποθετούμε το δοχείο της συσκευασίας όπως είναι στο φούρνο μικροκυμάτων. Ρυθμίζουμε το φούρνο μικροκυμάτων στα 450 watt για 1 – 2 λεπτά. Αναδεύουμε με ένα κουτάλι και είναι έτοιμο για να γεμίσουμε τα κρουασάν.
  • 11.Για το ντεκόρ: Ψιλοκόβουμε τα 2 είδη κουβερτούρας υγείας και λευκή κουβερτούρα της ΙΟΝ και τοποθετούμε σε 2 διαφορετικά μπέν – μαρί για να λιώσουν. Επικαλύπτουμε κατά βούληση την επιφάνεια από τα κρουασάν και σερβίρουμε άμεσα σε πιατέλα ή σκεύος της αρεσκείας μας.
Κρουασάν με ΙΟΝ Patisserie Cover Cream και ΙΟΝ Patisserie Κουβερτούρες Υγείας και Λευκή
heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Εγγραφείτε εδώ:
ion
Επισκεφθείτε επίσης:
ion
Ακολουθήστε μας:
Βρείτε μας στους επίσημους λογαριασμούς μας
@Amigdalou.ION @iongiapanta