×
Αρχική Συνταγές Προϊόντα Τips Μυστικά Επικοινωνία
Αναζήτηση
ΣΥΝΤΑΓΕΣ >

Λαγάνα άσπρη με σοκολάτα και λαγάνα με κακάο ΙΟΝ


Λαγάνα άσπρη με σοκολάτα και λαγάνα με κακάο ΙΟΝ
Λαγάνα άσπρη με σοκολάτα και λαγάνα με κακάο ΙΟΝ
1
60'
Χρόνος εκτέλεσης
4/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Σχετικά με το Σεφ : Μιχάλης Σαράβας

Λαγάνα άσπρη με σοκολάτα και λαγάνα με κακάο ΙΟΝ

heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
  • Για την άσπρη λαγάνα θα χρειαστούμε
  • 200 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 215 γρ αλεύρι σκληρό
  • 10 γρ αλάτι
  • 10 γρ ούζο ή τσίπουρο
  • 15 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
  • 8 γρ μαγιά ξηρή
  • 50 γρ προζύμι
  • 200 γρ νερό
  • Για την λαγάνα με κακάο σκόνη θα χρειαστούμε
  • Όλα τα παραπάνω υλικά όπως ακριβώς είναι με τη διαφορά ότι αφαιρούμε 25 γρ αλεύρι σκληρό και προσθέτουμε μέσα σε αυτό 20 γρ κακάο σκόνη ΙΟΝ
  • Θα χρειαστούμε επιπλέον: λεκάνη, μεμβράνη, πινέλο, πλάστης, αντικολλητικό χαρτί φούρνου, πιρούνι .
Μέθοδος
  • 1.Για να πραγματοποιήσουμε το ζυμάρι της λαγάνας πρέπει πρώτα από όλα να φτιάξουμε το προζύμι. Μέσα σε μια λεκάνη βάζουμε 100 γρ αλεύρι σκληρό, 100 γρ νερό και 2 γρ ξηρή μαγιά και τα ανακατεύουμε όλα μαζί με το χέρι μέχρι να γίνουν σαν χυλός. Σκεπάζουμε την επιφάνεια με μεμβράνη και το αφήνουμε στην άκρη για 3 ώρες περίπου έτσι ώστε να φουσκώσει ικανοποιητικά. Παίρνουμε για τη συνταγή τα γραμμάρια του προζυμιού που χρειαζόμαστε και το υπόλοιπο το φυλάμε σε βαζάκι και στο ψυγείο για μελλοντική χρήση.
  • 2.Στη συνέχεια τοποθετούμε μέσα σε μια λεκάνη όλα τα υλικά της συνταγής το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το σκληρό αλεύρι, το αλάτι, το ούζο ή το τσίπουρο, τη κρυσταλλική ζάχαρη, τη ξηρή μαγιά, το προζύμι και το νερό και ανακατεύουμε με το χέρι μέχρι να γίνει μια ομοιογενής ζύμη. Συνεχίζουμε να πλάθουμε για 5 λεπτά ακόμα μέχρι να γίνει η ζύμη λεία και σφιχτή.
  • 3.Σκεπάζουμε την επιφάνεια της ζύμης με μια μεμβράνη και την αφήνουμε στην άκρη μέχρι να φουσκώσει στο διπλάσιο του αρχικού της όγκου.
  • 4.Στη συνέχεια πλάθουμε τη ζύμη για 1 λεπτό περίπου και τη σχηματοποιούμε σε μπαλάκι. Ανοίγουμε με το πλάστη τη ζύμη σε σχήμα λαγάνας και σε πάχος 0,5 cm περίπου, την τοποθετούμε σε λαμαρίνα φούρνου με αντικολλητικό χαρτί και τρυπάμε με ένα πιρούνι σε όλη την επιφάνειά της. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε να φουσκώσει στο διπλάσιο όγκο.
  • 5.Με ένα πινέλο βρέχουμε όλη την επιφάνειά της με νερό και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
  • 6.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 25 λεπτά περίπου.
  • 7.Προκειμένου για τη λαγάνα με κακάο σκόνη αλείφουμε με νερό (πριν τη τοποθέτηση της στο φούρνο) και αντί για το σουσάμι πασπαλίζουμε χοντροκομμένη μαύρη σοκολάτα ΙΟΝ πιέζοντας ελαφρώς.
Λαγάνα άσπρη με σοκολάτα και λαγάνα με κακάο ΙΟΝ
heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Εγγραφείτε εδώ:
ion
Επισκεφθείτε επίσης:
ion
Ακολουθήστε μας:
Βρείτε μας στους επίσημους λογαριασμούς μας
@Amigdalou.ION @iongiapanta