Λευκή κουβερτούρα ΙΟΝ σε πλάκα με σταγόνες μαύρης σοκολάτας ΙΟΝ

2
30'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Λευκή κουβερτούρα ΙΟΝ σε πλάκα με σταγόνες μαύρης σοκολάτας ΙΟΝ

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- 400 γρ λευκή κουβερτούρα ΙΟΝ (λιωμένη σε μπεν-μαρί)
- 5 γρ ηλιέλαιο (ή καλαμποκέλαιο)
- 50 γρ αλατισμένο αμύγδαλο
- 100 γρ σταγόνες κουβερτούρας ΙΟΝ
- Θα χρειασθούμε επιπλέον ταψάκι ( 15cm * 20cm περίπου ), αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και προαιρετικά ένα θερμόμετρο για τρόφιμα.
Μέθοδος
- 1.Κόβουμε την λευκή σοκολάτα ΙΟΝ σε κομμάτια και τοποθετούμε σε μπεν-μαρί ανακατεύοντας με μια κουτάλα.
- 2.Προσθέτουμε το ηλιέλαιο (ή το καλαμποκέλαιο) της συνταγής και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
- 3.Μόλις η λευκή σοκολάτα ΙΟΝ φτάσει περίπου τους 40 C (να είναι δηλαδή λίγο πιο ζεστή από το δάχτυλο του χεριού), αποσύρουμε από τη φωτιά το μπεν-μαρί και ανακατεύουμε με τη κουτάλα συνεχώς μέχρι να πέσει η θερμοκρασία στους 29 C (ή να τη δοκιμάσουμε στα χείλη και να αισθανθούμε ότι η σοκολάτα μας είναι κρύα αλλά ρευστή). Για μεγαλύτερη ακρίβεια στις μετρήσεις των θερμοκρασιών, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα θερμόμετρο για τρόφιμα.
- 4.Απλώνουμε την κρύα αλλά ρευστή λευκή σοκολάτα σε ταψάκι με αντικολλητικό χαρτί, και ισιώνουμε επίπεδα την επιφάνεια της.
- 5.Όσο η επιφάνεια της σοκολάτας μας είναι νωπή προσθέτουμε για να μπορέσουν να κολλήσουν, τις σταγόνες μαύρης σοκολάτας ΙΟΝ και το αλατισμένο αμύγδαλο.
- 6.Αφήνουμε περίπου 30 λεπτά να σταθεροποιηθεί η λευκή σοκολάτα ΙΟΝ και σερβίρουμε σε σκεύος της αρεσκείας μας.
Nutrition Info
- 287,8 Ενέργεια kcal
- 18,7 Λιπαρά g
- 9,6 Κορεσμένα λιπαρά g
- 24,3 Υδατάνθρακες g
- 23,0 Συνολικά σάκχαρα g
- 5,8 Πρωτεΐνες g
- 0,8 Φυτικές ίνες g
- 0,0 Νάτριο g
- 0,1 Αλάτι g
Λευκή κουβερτούρα ΙΟΝ σε πλάκα με σταγόνες μαύρης σοκολάτας ΙΟΝ
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή