Λικέρ με κουβερτούρα και κακάο ΙΟΝ

16
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Σχετικά με το Σεφ :
Μιχάλης Σαράβας
Λικέρ με κουβερτούρα και κακάο ΙΟΝ

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Για να φτιάξουμε το λικέρ με κουβερτούρα και κακάο ΙΟΝ θα χρειαστούμε :
- Κουβερτούρα ΙΟΝ
- Κακάο ΙΟΝ
- Ρούμι
Συστατικά
- 100 γρ κρέμα γάλακτος
- 150 γρ νερό
- 75 γρ ζάχαρη άχνη
- 60 γρ κακάο ΙΟΝ
- 50 γρ κουβερτούρα ΙΟΝ
- 125 γρ άσπρο ρούμι (της αρεσκείας μας)
- Θα χρειαστούμε επιπλέον: τηγάνι, μαρίζ, μπολ, σύρμα.
Μέθοδος
- 1.Τοποθετούμε σε ένα τηγάνι και σε χαμηλή φωτιά την κρέμα γάλακτος, το νερό, την ζάχαρη άχνη και το κακάο ΙΟΝ και ανακατεύουμε με μια μαρίζ μέχρι να ενωθούν τα υλικά μεταξύ τους.
- 2.Μόλις ζεσταθούν προσθέτουμε την ψιλοκομμένη μαύρη σοκολάτα ΙΟΝ και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με την μαρίζ μέχρι να βράσει το μίγμα.
- 3.Άμεσα αποσύρουμε το τηγάνι από την φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
- 4.Ρίχνουμε το μίγμα σε μπολ και προσθέτουμε το ρούμι. Ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι την πλήρη ομογενοποίηση όλων των υλικών.
- 5.Τοποθετούμε σε μπουκάλι και το κλείνουμε πολύ καλά.
- 6.Το αφήνουμε σε δροσερό περιβάλλον και κάθε φορά πριν το σερβίρουμε αναποδογυρίζουμε ενεργητικά 4 – 5 φορές.
- 7.Το λικέρ διατηρεί τα ποιοτικά του χαρακτηριστικά μέχρι και 20 ημέρες από την ημέρα που παρασκευάστηκε.
Λικέρ με κουβερτούρα και κακάο ΙΟΝ
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή