Λουκουμάδες με Nucrema ΙON

25-30
90'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Πιάτο : Τα παραδοσιακά, Πρωϊνό/ Brunch
Συστατικά : κανέλα, καρυδόψυχα, μέλι, μοσχοκάρυδο, ξηρή μαγιά, ION Nucrema, αλάτι, αλεύρι, βανίλια, ζάχαρη, ηλιέλαιο
Σχετικά με το Σεφ :
Aριάδνη Πούλιου
Λουκουμάδες με Nucrema ΙON

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- 3,3 γρ ξηρή μαγιά
- 1 κ.γ ζάχαρη
- 185 γρ νερό
- 150 γρ αλεύρι
- ελάχιστο αλάτι
- 1 βανίλια
- ελάχιστο μοσχοκάρυδο
- ηλιέλαιο
- μέλι
- καρυδόψυχα τριμμένη
- κανέλα
- Nucrema ΙΟΝ
Μέθοδος
- 1.Μέσα σε ένα μπολ βάζουμε τη μαγιά μαζί με τη ζάχαρη και το μισό νερό. Αφήνουμε για πέντε λεπτά. Προσθέτουμε το αλεύρι το υπόλοιπο νερό το μοσχοκάρυδο το αλάτι και τη βανίλια.
- 2.Ανακατεύουμε τα υλικά και σκεπάζουμε το σκεύος μας με μεμβράνη.Το αφήνουμε σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί 1 με 1,30 ώρα.
- 3.Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε ηλιέλαιο αρκετό τόσο όσο οι λουκουμάδες μας να καλύπτονται. Ζεσταίνουμε το λάδι αρκετά.
- 4.Θα χρειαστούμε ένα μικρό κουτάλι και ένα ποτήρι νερό.
- 5.Πιάνουμε τη ζύμη με το αριστερό μας χέρι την σφίγγουμε και ό,τι έρθει επάνω το κόβουμε με το κουτάλι και το ρίχνουμε μέσα στο καυτό λάδι. Επαναλαμβάνουμε αυτή την διαδικασία μέχρι να τελειώσει η ζύμη μας.
- 6.Μόλις πάρουν χρυσαφένιο χρώμα, τους βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα και τους βάζουμε σε ένα μπολ με απορροφητικό χαρτί.
- 7.Σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής βάζουμε μια μυτερή μύτη και γεμίζουμε τη σακούλα με Nucrema. Τρυπάμε τους λουκουμάδες και τους γεμίζουμε.
- 8.Περιχύνουμε με σοκολάτα, μέλι, καρυδόψυχα και κανέλα.
Λουκουμάδες με Nucrema ΙON
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή