×
Αρχική Συνταγές Προϊόντα Τips Μυστικά Επικοινωνία
Αναζήτηση
ΣΥΝΤΑΓΕΣ >

Low carb pancakes αμυγδάλου με μπανάνα και σοκολάτα ΙΟΝ Dark, χωρίς γλουτένη, ζάχαρη και γαλακτοκομικά


Low carb pancakes αμυγδάλου με μπανάνα και σοκολάτα ΙΟΝ Dark, χωρίς γλουτένη, ζάχαρη και γαλακτοκομικά
Low carb pancakes αμυγδάλου με μπανάνα και σοκολάτα ΙΟΝ Dark, χωρίς γλουτένη, ζάχαρη και γαλακτοκομικά
6
40'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή

Low carb pancakes αμυγδάλου με μπανάνα και σοκολάτα ΙΟΝ Dark, χωρίς γλουτένη, ζάχαρη και γαλακτοκομικά

heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
  • 200 γρ. αλεύρι αμυγδάλου
  • 50 γρ. αραρούτι (arrowroot)
  • 4 αυγά μεγάλα
  • 110 γρ. νερό
  • 1 μπανάνα ώριμη μεσαίου μεγέθους
  • ½ κ.γ. μαγειρική σόδα
  • ¼ κ.γ. αλάτι
  • Λάδι καρύδας για το μαγείρεμα
  • 1-2 μπανάνες μεσαίου μεγέθους (για το σερβίρισμα)
  • 100 – 200 γρ. ΙΟΝ Dark χωρίς προσθήκη ζάχαρης (για το σερβίρισμα)
  • 50 γρ. σπασμένα αμύγδαλα
Μέθοδος
  • 1.Τοποθετούμε όλα τα υλικά εκτός από το λάδι καρύδας σε ένα μπλέντερ και αλέθουμε μέχρι να έχουμε ένα ομογενοποιημένο μείγμα.
  • 2.Θερμαίνουμε ένα τηγάνι σε μεσαία φωτιά. Πριν ξεκινήσουμε να μαγειρεύουμε το πρώτο pancake πρέπει το τηγάνι να είναι ζεστό.
  • 3.Προσθέτουμε λάδι καρύδας στο ζεστό τηγάνι ίσα που να καλύψει τον πάτο του τηγανιού. Βάζουμε περίπου μισό φλιτζάνι από το μείγμα μας μέσα στο τηγάνι και ψήνουμε για 1 – 1,5 λεπτό από τη μία πλευρά, γυρνάμε και ψήνουμε για άλλο 1 λεπτό από την άλλη πλευρά.
  • 4.Ταυτόχρονα θερμαίνουμε 2 δάχτυλα νερό σε ένα κατσαρολάκι μέχρι να βράσει και αποσύρουμε από τη φωτιά. Τοποθετούμε από πάνω ένα μπολ γυάλινο ή κεραμικό με τη σοκολατά για να λιώσει ανακατεύοντας κάθε τόσο.
  • 5.Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο μέχρι να τελειώσει το μείγμα μας προσθέτοντας περισσότερο λάδι καρύδας ενδιάμεσα εφόσον χρειάζεται.
  • 6.Μεταφέρουμε σε πιάτο.
  • 7.Κόβουμε την μπανάνα σε ροδέλες ή κομματάκια.
  • 8.Σερβίρουμε τα pancakes με τα φετάκια μπανάνα, περιχύνουμε με λιωμένη σοκολάτα και πασπαλίζουμε με τα σπασμένα αμύγδαλα.
  • 9.Αν θέλουμε να κάνουμε την συνταγή vegan, αντικαθιστούμε τα αυγά με 200 ml γάλα αμυγδάλου ή άλλο φυτικό της αρεσκείας μας και προσθέτουμε 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ.
  • 10.Το αραρούτι θα το βρούμε σε καταστήματα με βιολογικά. Μπορεί να αντικατασταθεί και με corn flour, το οποίο όμως έχει πενταπλάσιες θερμίδες.
  • 11.Είναι καλό να αφήσουμε το μείγμα 20-30 λεπτά και μετά να μαγειρέψουμε τα pancakes για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.
  • 12.Αντί για λάδι καρύδας μπορούμε πάντα να χρησιμοποιήσουμε βούτυρο.
Low carb pancakes αμυγδάλου με μπανάνα και σοκολάτα ΙΟΝ Dark, χωρίς γλουτένη, ζάχαρη και γαλακτοκομικά
heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Εγγραφείτε εδώ:
ion
Επισκεφθείτε επίσης:
ion
Ακολουθήστε μας:
Βρείτε μας στους επίσημους λογαριασμούς μας
@Amigdalou.ION @iongiapanta