×
Αρχική Συνταγές Προϊόντα Τips Μυστικά Επικοινωνία
Αναζήτηση
ΣΥΝΤΑΓΕΣ >

Macaron με ION Patisserie Κουβερτούρα γάλακτος και ιταλική μαρέγκα


Macaron με ION Patisserie Κουβερτούρα γάλακτος και ιταλική μαρέγκα
Macaron με ION Patisserie Κουβερτούρα γάλακτος και ιταλική μαρέγκα
35
2/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή

Macaron με ION Patisserie Κουβερτούρα γάλακτος και ιταλική μαρέγκα

heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
  • Για την ιταλική μαρέγκα
  • 4 ασπράδια
  • 80 γρ ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 βανίλια
  • Για το σιρόπι
  • 170 γρ ζάχαρη
  • 60 γρ νερό
Μέθοδος
  • 1.Εκτέλεση για τα μακαρόν: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 130.
  • 2.Στρώνουμε δύο ταψάκια με λαδόκολες .Τα αφήνουμε στην άκρη.
  • 3.Σε ένα μπολ βάζουμε την πούδρα αμυγδάλου την άχνη ζάχαρη το κακάο και τη βανίλια. Ανακατεύουμε τα υλικά μας και τα περνάμε δύο φορές από σίτα. Ό,τι μείνει στο σουρωτήρι το πετάμε.
  • 4.Εάν δεν έχουμε πούδρα αμυγδάλου βάζουμε ολόκληρα λευκά αμύγδαλα στο μπλέντερ μαζί με την άχνη ζάχαρη και το κακάο και τα κανουμε πούδρα. Μετά κοσκινίζουμε πάλι 2 φορές.
  • 5.Στόν κάδο του μίξερ πού θα πρέπει να είναι πεντακάθαρος βάζουμε τα ασπράδια και τα χτυπάμε σε ταχύτητα μέτρια προς δυνατή. Θέλουμε να τριπλασιάσουμε τον όγκο της μαρέγκας. Μόλις η μαρέγκα μας αρχίζει να δένει ρίχνουμε 1 πρέζα αλάτι και προσθέτουμε τη ζάχαρη βροχηδόν.
  • 6.Η μαρέγκα μας ειναι ετοιμή αφού κάνει κορυφές και εφόσον αναποδογυρίσουμε τον κάδο δεν πέφτει.
  • 7.Μεταφέρουμε την μαρέγκα σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε την πούδρα σε 3 μέρη. Κάθε φορά που βάζουμε διπλώνουμε το μείγμα με μια σπάτουλα σιλικόνης χωρίς να πατάμε το μείγμα. Ανακατεύουμε απαλά και αέρινα.
  • 8.Μεταφέρουμε το μείγμα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής.
  • 9.Κόβουμε τα macaron ομοιόμορφα και αφήνουμε απόσταση μεταξύ τους 1,5 με 2 εκ. Αφού τελειώσουμε χτυπάμε με δύναμη το ταψί πάνω στόν πάγκο 2 φορές να φύγει ο αέρας .
  • 10.Αφήνουμε τα macaron μας να ξεκουράστουν για 1,5 ώρα και να κάνουν κρούστα. Από τη στιγμή που ακουμπάμε με το δάχτυλο και δεν κολλάει πάνω είναι έτοιμα να τα ψήσουμε .
  • 11.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 130 για 25 λεπτά. Κατά την διάρκεία του ψησίματος ανοιγοκλείνουμε την πόρτα 2 φορές να φύγει η υγρασία.
  • 12.Όταν τα βγάλουμε από το φούρνο δεν τα αγγίζουμε για 30 λεπτά .
  • 13.Ιδανικά αφήστε τα να ξεκουραστούν για 1 μέρα.
  • 14.Εκτέλεση για την γκανάζ: Σε ένα κατσαρολακι βάζουμε την κρέμα γάλακτος και την ζεσταίνουμε.
  • 15.Ψιλοκόβουμε τη σοκολάτα. Την τοποθετούμε σε ένα μπολ.
  • 16.Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος ζέστη μέσα στο μπολ με τη σοκολάτα και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Τοποθετούμε σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής.
  • 17.Αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 1-2 ώρες μέχρι να κρυώσει. Εάν το βάλετε στο ψυγείο θα παγώσει πολύ και δεν θα μπορέσετε να το δουλέψετε. Θα πρέπει να περιμένετε να επανέλθει.
  • 18.Εκτελέση για την ιταλική μαρέγκα: Βάζουμε στον κάδο του μίξερ τα ασπράδια και χτυπάμε με μέτρια προς δυνατή ταχύτητα.
  • 19.Μόλις η μαρέγκα μας αρχίζει να δένει προσθέτουμε 1 πρέζα αλάτι και ξεκινάμε να ρίχνουμε βροχηδόν τη ζάχαρη.
  • 20.Παράλληλα σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τη ζάχαρη και το νερό, θερμαίνουμε μέχρι η θερμοκρασία να φτάσει στους 116. Σε αυτό το σημείο κατεβάζουμε από τη φωτιά.
  • 21.Ρίχνουμε κορδόνι το σιρόπι στη μαρένγκα χτυπώντας συνεχώς.
  • 22.Μόλις η μαρέγκα μας γυαλίσει και αποκτήσει ωραίο σατινέ χρώμα και κάνει κορυφές. Σταματάμε το χτύπημα.
  • 23.Τοποθετούμε σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής .
  • 24.Συναρμολόγηση: Τοποθετούμε το macaron από την ανάποδη μεριά. Καλύπτουμε το πάνω μέρος με την γκάναζ σοκολάτας. Δημιουργούμε ενα κόνο με ιταλική μαρένγκα πάνω στη γκανάζ. Καίμε με φλόγιστρο πολύ προσεκτικά την μαρέγκα ετσι ώστε να μην μας λυώσει η γκανάζ.
Macaron με ION Patisserie Κουβερτούρα γάλακτος και ιταλική μαρέγκα
heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Εγγραφείτε εδώ:
ion
Επισκεφθείτε επίσης:
ion
Ακολουθήστε μας:
Βρείτε μας στους επίσημους λογαριασμούς μας
@Amigdalou.ION @iongiapanta