Μάφιν με πορτοκάλι και σταγόνες σοκολάτας

15
60'
Χρόνος εκτέλεσης
2/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Πιάτο : ΟΙ ΝΕΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΣ, Πρωϊνό/ Brunch
Συστατικά : αλεύρι, γάλα, γιαούρτι, ηλιέλαιο, ΙΟΝ Σταγόνες Κουβερτούρας, κρυσταλλική ζάχαρη, πορτοκάλι, χυμός πορτοκαλιού, baking powder, αβγά, αλάτι
Σχετικά με το Σεφ :
Madame Gâteaux
Ημερομηνία Δημοσίευσης:
4 Οκτωβρίου, 2021
Μάφιν με πορτοκάλι και σταγόνες σοκολάτας

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- 480 γρ αλεύρι μαλακό
- 200 γρ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
- 4 κτγ μπέικιν πάουντερ
- 1 κτγ αλάτι
- 4 αυγά μεσαίου μεγέθους
- 110 μλ γάλα πλήρες
- 100 γρ γιαούρτι 5% λιπαρά
- 50 μλ χυμός πορτοκάλι φρεσκοστυμμένος
- 120 μλ ηλιέλαιο
- ξύσμα από 2 πορτοκάλια
- 150 γρ σταγόνες σοκολάτας ΙΟΝ
Μέθοδος
- Στον κάδο του μίξερ, ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
- Προσθέτουμε τα αυγά και χτυπάμε ώσπου να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Προσθέτουμε το γάλα, το λάδι, το γιαούρτι, τον χυμό και το ξύσμα ένα-ένα, συνεχίζοντας να χτυπάμε, ώσπου να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
- Ρίχνουμε μέσα τις σταγόνες σοκολάτας και τις ανακατεύουμε στο μείγμα με μια σπάτουλα.
- Τοποθετούμε χάρτινες θήκες για μάφιν σε μια φόρμα για μάφιν και τις γεμίζουμε κατά τα 2/3 με το μείγμα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για περίπου 25’.
- Για να δούμε εάν τα μάφιν είναι έτοιμα, βυθίζουμε στο κέντρο τους μια οδοντογλυφίδα: εάν βγαίνει στεγνή, τα ξεφουρνίζουμε.
Μάφιν με πορτοκάλι και σταγόνες σοκολάτας
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή