×
Αρχική Συνταγές Προϊόντα Τips Μυστικά Επικοινωνία
Αναζήτηση
ΣΥΝΤΑΓΕΣ >

Μάφινς με μύρτιλα, toffee και σταγόνες σοκολάτας γάλακτος ΙΟΝ


Μάφινς με μύρτιλα, toffee και σταγόνες σοκολάτας γάλακτος ΙΟΝ
Μάφινς με μύρτιλα, toffee και σταγόνες σοκολάτας γάλακτος ΙΟΝ
15-20
60'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή

Μάφινς με μύρτιλα, toffee και σταγόνες σοκολάτας γάλακτος ΙΟΝ

heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Για τα μάφινς με μύρτιλα, toffee και κουβερτούρα σταγόνες γάλακτος ΙΟΝ θα χρειαστούμε:

  1. Μάφινς (να φτιάξουμε το μίγμα)
  2. Φρέσκα μύρτιλα
  3. Σταγόνες σοκολάτας γάλακτος ΙΟΝ
  4. Toffee καραμέλας (να φτιάξουμε το toffee)
Συστατικά
  • Για το μίγμα των μάφινς θα χρειαστούμε
  • 125 γρ βούτυρο
  • 100 γρ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
  • 25 γρ ζάχαρη καστανή
  • 100 γρ αυγά (ή 2 τεμάχια αυγά)
  • 30 γρ γάλα αμυγδάλου
  • 1 κάψουλα βανιλλίνη
  • 200 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 6 γρ baking powder
  • 50 γρ μύρτιλα φρέσκα (ψιλοκομμένα)
  • 50 γρ κουβερτούρα σταγόνες γάλακτος ΙΟΝ
  • Για το toffee θα χρειαστούμε
  • 50 γρ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
  • 100 γρ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 20 γρ βούτυρο
  • 1 γρ αλάτι
  • Θα χρειαστούμε επιπλέον: Λεκάνη, τηγάνι, μικρό κατσαρόλι, σύρμα, μίξερ, σύρμα του μίξερ, κουτάλι της σούπας, μαχαιράκι, φόρμες σιλικόνης για μάφινς (μεσαίου μεγέθους).
Μέθοδος
  • 1.Για τα μάφινς: Τοποθετούμε μέσα στο κάδο του μίξερ το βούτυρο (ψιλοκομμένο) μαζί με την λευκή κρυσταλλική ζάχαρη και την καστανή ζάχαρη και ανακατεύουμε με το σύρμα του μίξερ στην μεσαία ταχύτητα, μέχρι να μαλακώσει το βούτυρο (να γίνει δηλαδή σαν αλοιφή) και να ενωθεί με τα 2 είδη ζάχαρης. Προσθέτουμε τα αυγά, το γάλα αμυγδάλου και την βανιλλίνη και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενωθούν και αυτά τα υλικά. Στην συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το baking powder (κοσκινισμένα μαζί), τα φρέσκα μύρτιλα (ψιλοκομμένα) και την κουβερτούρα σταγόνες γάλακτος ΙΟΝ και συνεχίζουμε το χτύπημα στην μεσαία ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά μεταξύ τους πλήρως. Γεμίζουμε μέχρι τα 2/3 του ύψους της ατομικής φόρμας σιλικόνης με το μίγμα των μάφινς. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 30 λεπτά περίπου μέχρι να πάρουν τα μάφινς ένα καφεκίτρινο χρώμα. Αφήνουμε στο εξωτερικό περιβάλλον έτσι ώστε να κρυώσουν εντελώς.
  • 2.Για το toffee καραμέλας: Τοποθετούμε την λευκή κρυσταλλική ζάχαρη μέσα σε ένα μικρό τηγάνι και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά (χωρίς να ανακατεύουμε) έτσι ώστε να λιώσει και να πάρει ένα ξανθό – καφέ ανοικτό χρώμα. Παράλληλα σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος, αλλά προσέχουμε να μην βράσει. Μόλις πάρει το επιθυμητό χρώμα η καραμέλα προσθέτουμε την ζεστή κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να ενωθούν τα υλικά μεταξύ τους. Αφήνουμε να βράσουν για 1 λεπτό περίπου και αφαιρούμε από την φωτιά το τηγάνι. Προσθέτουμε το βούτυρο και το αλάτι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με το κουτάλι μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά πολύ καλά. Αφήνουμε στο εξωτερικό περιβάλλον το toffee καραμέλας να κρυώσει εντελώς.
  • 3.Σύνθεση και ντεκόρ: Αφήνουμε τα μάφινς μέσα στις φόρμες σιλικόνης και αν θέλουμε σερβίρουμε με αυτές ή διαφορετικά ξεφορμάρουμε. Στην επιφάνεια από το κάθε μάφιν απλώνουμε toffee από πάνω προσθέτουμε κουβερτούρα σταγόνες γάλακτος ΙΟΝ. Προαιρετικά προσθέτουμε στο ντεκόρ από ένα φρέσκο μύρτιλο πάνω από το toffee καραμέλας.
Μάφινς με μύρτιλα, toffee και σταγόνες σοκολάτας γάλακτος ΙΟΝ
heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Εγγραφείτε εδώ:
ion
Επισκεφθείτε επίσης:
ion
Ακολουθήστε μας:
Βρείτε μας στους επίσημους λογαριασμούς μας
@Amigdalou.ION @iongiapanta