Μάφινς με σταγόνες κουβερτούρας γάλακτος ΙΟΝ

20
40'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Συστατικά : αβγά, αλάτι, αλεύρι, άχνη ζάχαρη, βανιλλίνη, βούτυρο, γάλα, ΙΟΝ Σταγόνες Κουβερτούρας, καφέ ζάχαρη, χυμός πορτοκαλιού, baking powder
Σχετικά με το Σεφ :
Μιχάλης Σαράβας
Μάφινς με σταγόνες κουβερτούρας γάλακτος ΙΟΝ

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- 140 γρ βούτυρο
- 100 γρ ζάχαρη άχνη
- 100 γρ ζάχαρη καστανή
- 100 γρ αυγά (δηλαδή 2 τεμάχια)
- 1 γρ αλάτι
- 1 κάψουλα βανιλλίνη
- 125 γρ γάλα
- 25 γρ χυμό πορτοκάλι
- 250 γρ αλεύρι μαλακό
- 10 γρ baking powder
- 70 γρ σταγόνες κουβερτούρας γάλακτος ΙΟΝ
- Θα χρειαστούμε επιπλέον: φόρμες για μάφινς, λεκάνη, μίξερ, σύρμα του μίξερ, κάδο του μίξερ.
Μέθοδος
- 1.Τοποθετούμε στο κάδο του μίξερ το βούτυρο (που πρέπει να βρίσκεται σε θερμοκρασία περιβάλλοντος) την ζάχαρη άχνη και την καστανή ζάχαρη και τα χτυπάμε πολύ καλά με το σύρμα μέχρι να διογκωθούν στο διπλάσιο του αρχικού τους όγκου.
- 2.Στην συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά και το αλάτι και συνεχίζουμε το χτύπημα στην γρήγορη ταχύτητα μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως με τα υπόλοιπα υλικά.
- 3.Προσθέτουμε την βανιλλίνη, το γάλα και το χυμό πορτοκαλιού και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενωθούν και αυτά τα υλικά πολύ καλά μεταξύ τους.
- 4.Αφαιρούμε το σύρμα από το μίξερ και βάζουμε το φτερό. Προσθέτουμε το μαλακό αλεύρι, το baking powder και τις σταγόνες κουβερτούρας γάλακτος και ανακατεύουμε στην αργή ταχύτητα μέχρι να γίνουν όλα τα υλικά μια ομοιογενείς ζύμη.
- 5.Τοποθετούμε την ζύμη του μάφινς στις φόρμες μέχρι τα ¾ του ύψους της κάθε φόρμας.
- 6.Ψήνουμε στους 180 C για 25 λεπτά περίπου.
- 7.Σερβίρουμε σε σκεύος κατά βούληση.
Μάφινς με σταγόνες κουβερτούρας γάλακτος ΙΟΝ
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή