Mάφινς moelleux

18
40'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Συστατικά : αλάτι, αλεύρι, βανιλλίνη, βούτυρο, ΙΟΝ Κουβερτούρα 72% κακάο, καφέ ζάχαρη, baking powder, αβγά
Σχετικά με το Σεφ :
Μιχάλης Σαράβας
Mάφινς moelleux

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- 200 γρ βούτυρο
- 200 γρ κουβερτούρας 72% ΙΟΝ ψιλοκομμένη
- 220 γρ ζάχαρη καστανή
- 1 γρ αλάτι
- 250 γρ αυγά (δηλαδή 5 τεμάχια)
- 1 κάψουλα βανιλλίνη
- 40 γρ αλεύρι μαλακό
- 8 γρ baking powder
- Θα χρειαστούμε επιπλέον: φόρμες για μάφινς, λεκάνη, σύρμα, μαρίζ.
Μέθοδος
- 1.Τοποθετούμε το βούτυρο (που πρέπει να βρίσκεται σε θερμοκρασία περιβάλλοντος) την κουβερτούρα σοκολάτα 72% ΙΟΝ ( η οποία πρέπει να είναι ψιλοκομμένη) μέσα σε μια λεκάνη και σε μπεν-μαρί για να λιώσουν.
- 2.Στην συνέχεια προσθέτουμε την καστανή ζάχαρη και το αλάτι ανακατεύουμε με μια μαρίζ και αφήνουμε να λιώσουν και να ομογενοποιηθούν με τα υπόλοιπα υλικά.
- 3.Στην θερμοκρασία των 45 C, προσθέτουμε την βανιλλίνη και τα αυγά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με σύρμα μέχρι να ενωθούν και αυτά καλά μεταξύ τους.
- 4.Αφαιρούμε την λεκάνη από το μπεν-μαρί και προσθέτουμε το μαλακό αλεύρι, το baking powder (κοσκινισμένα). Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μέχρι να γίνουν μια ομοιογενείς ζύμη.
- 5.Τοποθετούμε την ζύμη του μάφινς στις φόρμες (σεμιζαρισμένες με βούτυρο και αλεύρι) μέχρι τα ¾ του ύψους της κάθε φόρμας.
- 6.Ψήνουμε στους 180 C για 15-18 λεπτά περίπου.
- 7.Σερβίρουμε σε σκεύος κατά βούληση.
Mάφινς moelleux
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή