×
Αρχική Συνταγές Προϊόντα Τips Μυστικά Επικοινωνία
Αναζήτηση
ΣΥΝΤΑΓΕΣ >

Μακαρόν με σοκολάτα


Μακαρόν με σοκολάτα
Μακαρόν με σοκολάτα
20
40'
Χρόνος εκτέλεσης
2/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή

Μακαρόν με σοκολάτα

heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
  • Υλικά για το μπισκότο μακαρόν
  • 125γρ. ζάχαρη άχνη
  • 50γρ. καθαρισμένα αμύγδαλα
  • 25γρ. κακάο ION σε σκόνη
  • 2 ασπράδια αυγών
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 75γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • Για τη σοκολατένια γέμιση
  • 120ml κρέμα γάλακτος
  • 120γρ. σοκολάτα κουβερτούρας ΙΟΝ σε μικρά κομματάκια
  • 1 κ.σ. βούτυρο
Μέθοδος
  • 1.Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • 2.Στρώνουμε χαρτί ψησίματος σε 2 μεγάλα ταψιά του φούρνου και ετοιμάζουμε ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής και τα αφήνουμε στην άκρη.
  • 3.Βάζουμε σε ένα πολυκοπτικό τα αμύγδαλα και τα πολτοποιούμε μ;eχρι να γίνουν πούδρα. Προσθέτουμε στο πολυκοπτικό τη ζάχαρη άχνη και το κακάο και τα χτυπάμε καλά να ενσωματωθούν πλήρως.
  • 4.Στη συνέχεια τα κοσκινίζουμε όλα μαζί σε μπολ ώστε να πετάξουμε τυχόν μεγάλα κομμάτια που έχουν μείνει. Αφήνουμε το μπολ στην άκρη.
  • 5.Σε άλλο μπολ τοποθετούμε τα ασπράδια αυγού με μια πρέζα αλάτι και τα χτυπάμε με το μίξερ, σε δυνατή ταχύτητα, μέχρι να αφρατέψει.
  • 6.Προσθέτουμε και την κρυσταλλική ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να έχουμε μια πηχτή μαρέγκα. Αφήνουμε το μίξερ.
  • 7.Αφήνουμε το μίξερ και προσθέτουμε σιγά σιγά το μείγμα ξηρών συστατικών (πούδρα αμύγδαλo, κακάο, ζάχαρη άχνη) μέσα στο μπολ με τη μαρέγκα και ανακατεύουμε πολύ απαλά με μια μαρίζ, με κυκλικές αργές κινήσεις από κάτω προς τα επάνω μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και έχουμε μια λεία, αφράτη, σοκολατένια κρέμα.
  • 8.Βάζουμε μείγμα στο κορνέ ζαχαροπλαστικής και ρίχνουμε πάνω στο χαρτί ψησίματος στο ταψί το μείγμα σχηματίζοντας κύκλους 2,5 εκ. φροντίζοντας να απέχουν μεταξύ τους 3 εκ. Χτυπάμε το ταψί πάνω στο πάγκο εργασίας σας και με τα χέρια σας από κάτω, για να ισοπεδωθούν και απλώσουν τα μακαρόν.
  • 9.Αφήνουμε το ταψί με τα μακαρόν για 20-30 λεπτά μέχρι να δημιουργήσουν “πέτσα” εξωτερικά και να μην είναι τελείως υγρά στην αφή.
  • 10.Τα βάζουμε στον προθερμασμένο φούρνο και τα ψήνουμε για 10-15 λεπτά.
  • 11.Τα βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε μέσα στο ταψί μέχρι να κρυώσουν εντελώς. Μετά τα αφαιρούμε από το ταψί.
  • 12.Για την γέμιση κόβουμε σε μικρά κομματάκια τη σοκολάτα κουβερτούρας και τη τοποθετούμε σε ένα μπολ.
  • 13.Σε μια μικρή κατσαρολίτσα ζεσταίνουμε τη κρέμα γάλακτος και μόλις πάρει βράση την αφαιρούμε από τη φωτιά.
  • 14.Ρίχνουμε την ζεστή κρέμα γάλακτος πάνω από τα κομματάκια σοκολάτας και ανακατεύουμε μέχρι λιώσουν τελείως τα κομμάτια σοκολάτας και να έχουμε μια λεία σοκολατένια κρέμα.
  • 15.Προσθέτουμε και το βούτυρο, ανακατεύουμε να λιώσει και να ομογενοποιηθεί το μείγμα και το αφήνουμε στην άκρη μέχρι να κρυώσει εντελώς.
  • 16.Μόλις κρυώσει, το μεταφέρουμε τμηματικά σε κορνέ ζαχαροπλαστικής και απλώνουμε λίγο από το μείγμα στα μισά μπισκότα. Τα καλύπτουμε με τα άλλα μισά μπισκότα, σαν σάντουϊτς, και τα πιέζουμε ελαφρώς να κολλήσουν.
Μακαρόν με σοκολάτα
heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Εγγραφείτε εδώ:
ion
Επισκεφθείτε επίσης:
ion
Ακολουθήστε μας:
Βρείτε μας στους επίσημους λογαριασμούς μας
@Amigdalou.ION @iongiapanta