×
Αρχική Συνταγές Προϊόντα Τips Μυστικά Επικοινωνία
Αναζήτηση
ΣΥΝΤΑΓΕΣ >

Μαντλέν με κακάο και επικάλυψη σοκολάτας γάλακτος


Μαντλέν με κακάο και επικάλυψη σοκολάτας γάλακτος
Μαντλέν με κακάο και επικάλυψη σοκολάτας γάλακτος
12
60'
Χρόνος εκτέλεσης
3/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Σχετικά με το Σεφ : Madame Gâteaux
Ημερομηνία Δημοσίευσης: 16 Ιουλίου, 2021

Μαντλέν με κακάο και επικάλυψη σοκολάτας γάλακτος

heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Το πιο κομψό ατομικό mini cake του κόσμου, με καταγωγή από τη Γαλλία και σχήμα σαν κοχύλι, στη σοκολατένια του εκδοχή.

Συστατικά
Για 12 τεμάχια
  • 120 γρ βούτυρο ανάλατο
  • 110 γρ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
  • 2 αυγά μεσαίου μεγέθους
  • 2 κτσ γάλα πλήρες
  • 90 γρ αλεύρι
  • 30 γρ κακάο ΙΟΝ
  • ½ κτγ μπέικιν πάουντερ
  • ¼ κτγ αλάτι
  • 250 γρ κουβερτούρα γάλακτος ΙΟΝ
  • 30 γρ τρούφα ΙΟΝ
Μέθοδος
  1. Σε ένα κατσαρολάκι ή στον φούρνο μικροκυμάτων λιώνουμε το βούτυρο και το αφήνουμε να κρυώσει, αλλά όχι να πήξει.
  2. Στον κάδο του μίξερ, χτυπάμε με το φτερό τη ζάχαρη με τα αυγά, ώσπου να ασπρίσουν.
  3. Προσθέτουμε το γάλα και χτυπάμε ώσπου να ενσωματωθεί.
  4. Σε ένα μπολ, ζυγίζουμε το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και τα ανακατεύουμε.
  5. Προσθέτουμε τα υλικά του μπολ μέσα στο μίξερ και συνεχίζουμε να χτυπάμε ώσπου να ενσωματωθούν.
  6. Με το μίξερ σε αργή κίνηση, ρίχνουμε μέσα το βούτυρο με σταθερή ροή και χτυπάμε ώσπου να απορροφηθεί εντελώς.
  7. Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα κορνέ με στρογγυλή μύτη και το τοποθετούμε στο ψυγείο για 30’.
  8. Βουτυρώνουμε τις φόρμες μας και τις γεμίζουμε με το μείγμα κατά τα 2/3.
  9. Ψήνουμε τις μαντλέν σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς, για 12-15 λεπτά.
  10. Οι μαντλέν είναι έτοιμες όταν σηκώνονται με ευκολία από τη φόρμα και όταν τις πιέζουμε με το δάχτυλό μας δεν βουλιάζουν.
  11. Βγάζουμε τις μαντλέν από τον φούρνο και τις αφήνουμε να κρυώσουν καλά προτού τις αναποδογυρίσουμε για να τις ξεφορμάρουμε.
  12. Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί ή τον φούρνο μικροκυμάτων και βυθίζουμε μέσα τις μαντλέν ως τη μέση.
  13. Ακουμπάμε τις μαντλέν πάνω σε αντικολλητικό χαρτί και πασπαλίζουμε με την τρούφα.
  14. Όταν η σοκολάτα στεγνώσει, μπορούμε να φυλάξουμε τις μαντλέν σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς, εκτός ψυγείου. Οι μαντλέν είναι καλύτερα να φαγωθούν την ίδια μέρα που τις ψήσαμε, γιατί δεν διατηρούνται φρέσκιες για πολύ.
Μαντλέν με κακάο και επικάλυψη σοκολάτας γάλακτος
heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Εγγραφείτε εδώ:
ion
Επισκεφθείτε επίσης:
ion
Ακολουθήστε μας:
Βρείτε μας στους επίσημους λογαριασμούς μας
@Amigdalou.ION @iongiapanta