×
Αρχική Συνταγές Προϊόντα Τips Μυστικά Επικοινωνία
Αναζήτηση
ΣΥΝΤΑΓΕΣ >

Μαντλέν με λεμόνι και λευκή σοκολάτα


Μαντλέν με λεμόνι και λευκή σοκολάτα
Μαντλέν με λεμόνι και λευκή σοκολάτα
24-25 μαντλέν
60'
Χρόνος εκτέλεσης
2/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Σχετικά με το Σεφ : Madame Gâteaux
Ημερομηνία Δημοσίευσης: 2 Ιουλίου, 2021

Μαντλέν με λεμόνι και λευκή σοκολάτα

heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Αυτό το μικρό γαλλικό κέικ που ψήνεται σε σχήμα κοχυλιού ήταν το αγαπημένο του Μαρσέλ Προυστ – τώρα ήρθε η ώρα να κλέψει και τη δική σας καρδιά! Παραδοσιακά φτιάχνονται με άρωμα λεμονιού – εμείς τα βουτήξαμε και σε λιωμένη λευκή σοκολάτα για να τερματίσουμε την απόλαυση!

Συστατικά
  • 170 γρ αυγό
  • 160 γρ κρόκος
  • 170 γρ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
  • 40 γρ χυμός λεμόνι
  • ξύσμα από 2 λεμόνια
  • 230 γρ αλεύρι μαλακό
  • 6 γρ αλάτι
  • 9 γρ μπέικιν πάουντερ
  • 180 γρ βούτυρο ανάλατο, λιωμένο
  • 200 γρ λευκή κουβερτούρα ΙΟΝ
  • ξύσμα από 1-2 λεμόνια
Ειδικό Σκεύος

φόρμα για μαντλέν

Μέθοδος
  1. Στον κάδο του μίξερ, χτυπάμε με το φτερό το αυγό με τον κρόκο, τη ζάχαρη, το λεμόνι και το ξύσμα, ώσπου το μείγμα να ομογενοποιηθεί και να αφρατέψει.
  2. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ.
  3. Προσθέτουμε το περιεχόμενο του μπολ στο μίξερ σταδιακά, χτυπώντας ώσπου να ενσωματωθεί.
  4. Χύνουμε στο μίξερ το λιωμένο βούτυρο (που πρέπει να έχε κρυώσει αλλά όχι να έχει στερεοποιηθεί) και χτυπάμε ώσπου να απορροφηθεί.
  5. Βουτυρώνουμε καλά τις φόρμες μας.
  6. Με ένα κορνέ ή ένα κουτάλι, γεμίζουμε τις φόρμες με το μείγμα κατά τα 2/3.
  7. Ψήνουμε τις μαντλέν σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς, για 15-20 λεπτά. Οι μαντλέν πρέπει να έχουν χρυσοκάστανο χρώμα και να σηκώνονται εύκολα από τη φόρμα.
  8. Βγάζουμε τις μαντλέν από τον φούρνο και αναποδογυρίζουμε τη φόρμα ώστε να τις ξεφορμάρουμε.
  9. Όταν κρυώσουν εντελώς, λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων και βουτάμε μέσα τις μαντλέν.
  10. Ακουμπάμε τις μαντλέν επάνω σε αντικολλητικό χαρτί και πασπαλίζουμε με λίγο ξύσμα λεμονιού.
  11. Όταν η σοκολάτα στερεοποιηθεί, μπορούμε να σερβίρουμε τις μαντλέν.
  12. Φυλάμε τις μαντλέν σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς, για 4-5 μέρες, εκτός ψυγείου, με αντικολλητικό χαρτί ανάμεσα στις στρώσεις.
Μαντλέν με λεμόνι και λευκή σοκολάτα
heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Εγγραφείτε εδώ:
ion
Επισκεφθείτε επίσης:
ion
Ακολουθήστε μας:
Βρείτε μας στους επίσημους λογαριασμούς μας
@Amigdalou.ION @iongiapanta