Μαρέγκα με Nucrema

15
30'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Μαρέγκα με Nucrema

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- Για την γαλλική μαρέγκα θα χρειαστούμε
- 120 γρ ασπράδια (δηλαδή τα ασπράδια από 4 τεμάχια αβγά)
- 2 κάψουλες βανίλια
- 120 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
- 120 γρ ζάχαρη άχνη (κοσκινισμένη)
- Για την nucrema θα χρειαστούμε
- 100 γρ Nucrema
- Θα χρειασθούμε επιπλέον ταψάκι (15cm x 20cm περίπου), αντικολλητικό χαρτί ψησίματος, λεκάνη, μαρίζ και κουτάλια σούπας.
Μέθοδος
- 1.Για την μαρέγκα, τοποθετούμε τα ασπράδια, τη βανιλλίνη και τη ζάχαρη κρυσταλλική μέσα στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε με το σύρμα στη μεσαία ταχύτητα μέχρι να διογκωθεί ικανοποιητικά η μαρέγκα και να αποκτήσει σταθερή δομή.
- 2.Στη συνέχεια αφαιρούμε το κάδο από το μίξερ και προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη μέσα στη μαρέγκα ανακατεύοντας με μια μαρίζ αργά μέχρι να ενσωματωθεί πολύ καλά.
- 3.Προσθέτουμε την Nucrema μέσα στην γαλλική μαρέγκα και ανακατεύουμε με την μαρίζ με κοφτές κυκλικές κινήσεις έτσι ώστε να γίνουν γραμμές μέσα στην μαρέγκα αλλά και στην επιφάνειά της.
- 4.Με ένα κουτάλι απλώνουμε πάνω σε αντικολλητικό χαρτί σε σχέδια (π.χ. στρογγυλά) και σχήματα (π.χ. κορφές) της αρεσκείας μας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 100 0C για 1.15 – 1.30 ώρες περίπου (ανάλογα το φούρνο). Η μαρέγκα είναι έτοιμη όταν είναι τραγανή εξωτερικά (αλλά να έχει κρατήσει το λευκό χρώμα της) και λίγο νωπή (λαστιχωτή) εσωτερικά.
- 5.Σερβίρουμε όπως επιθυμούμε.
Μαρέγκα με Nucrema
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή