×
Αρχική Συνταγές Προϊόντα Τips Μυστικά Επικοινωνία
Αναζήτηση
ΣΥΝΤΑΓΕΣ >

Μαρέγκα με Nucrema


Μαρέγκα με Nucrema
Μαρέγκα με Nucrema
15
30'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Πιάτο : Κεράσματα
Σχετικά με το Σεφ : Μιχάλης Σαράβας

Μαρέγκα με Nucrema

heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
  • Για την γαλλική μαρέγκα θα χρειαστούμε
  • 120 γρ ασπράδια (δηλαδή τα ασπράδια από 4 τεμάχια αβγά)
  • 2 κάψουλες βανίλια
  • 120 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
  • 120 γρ ζάχαρη άχνη (κοσκινισμένη)
  • Για την nucrema θα χρειαστούμε
  • 100 γρ Nucrema
  • Θα χρειασθούμε επιπλέον ταψάκι (15cm x 20cm περίπου), αντικολλητικό χαρτί ψησίματος, λεκάνη, μαρίζ και κουτάλια σούπας.
Μέθοδος
  • 1.Για την μαρέγκα, τοποθετούμε τα ασπράδια, τη βανιλλίνη και τη ζάχαρη κρυσταλλική μέσα στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε με το σύρμα στη μεσαία ταχύτητα μέχρι να διογκωθεί ικανοποιητικά η μαρέγκα και να αποκτήσει σταθερή δομή.
  • 2.Στη συνέχεια αφαιρούμε το κάδο από το μίξερ και προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη μέσα στη μαρέγκα ανακατεύοντας με μια μαρίζ αργά μέχρι να ενσωματωθεί πολύ καλά.
  • 3.Προσθέτουμε την Nucrema μέσα στην γαλλική μαρέγκα και ανακατεύουμε με την μαρίζ με κοφτές κυκλικές κινήσεις έτσι ώστε να γίνουν γραμμές μέσα στην μαρέγκα αλλά και στην επιφάνειά της.
  • 4.Με ένα κουτάλι απλώνουμε πάνω σε αντικολλητικό χαρτί σε σχέδια (π.χ. στρογγυλά) και σχήματα (π.χ. κορφές) της αρεσκείας μας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 100 0C για 1.15 – 1.30 ώρες περίπου (ανάλογα το φούρνο). Η μαρέγκα είναι έτοιμη όταν είναι τραγανή εξωτερικά (αλλά να έχει κρατήσει το λευκό χρώμα της) και λίγο νωπή (λαστιχωτή) εσωτερικά.
  • 5.Σερβίρουμε όπως επιθυμούμε.
Μαρέγκα με Nucrema
heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Εγγραφείτε εδώ:
ion
Επισκεφθείτε επίσης:
ion
Ακολουθήστε μας:
Βρείτε μας στους επίσημους λογαριασμούς μας
@Amigdalou.ION @iongiapanta