Μαρέγκα ρολό με κρέμα καφέ και καβουρντισμένα αμύγδαλα

10-12
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Πιάτο : Κεράσματα
Συστατικά : βανίλια, καφές, κρέμα γάλακτος, κρυσταλλική ζάχαρη, λικέρ Bailey’s, ION Patisserie Κουβερτούρα Γάλακτος, ION Patisserie Λευκή κουβερτούρα, αβγά, αμύγδαλα
Σχετικά με το Σεφ :
Aριάδνη Πούλιου
Μαρέγκα ρολό με κρέμα καφέ και καβουρντισμένα αμύγδαλα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- 4 μεγάλα αυγά
- 225 γραμ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 κουταλάκι του γλυκού καφέ εκχύλισμα
- 50 γραμ. αμύγδαλα φιλέ
- Για τη γέμιση
- 225 γραμ. κρέμα γάλακτος
- 2 κ.σ λικέρ Βailey's
- 1 βανίλια
- Για την γαρνιτούρα
- 50 γρ ION Patisserie Κουβερτούρα γάλακτος
- 50 γρ ION Patisserie Λευκή κουβερτούρα
Μέθοδος
- 1.Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 150 βαθμούς Κελσίου.
- 2.Σε ένα ταψί βάζουμε λαδόκολλα και την αφήνουμε στην άκρη.
- 3.Στον κάδο του μίξερ βάζουμε τα ασπράδια και χτυπάμε μέχρι να δημιουργηθούν κορυφές.
- 4.Προσθέτουμε δύο σταγόνες λεμόνι. Μετά ρίχνουμε σιγά-σιγά τη ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι μαρέγκα μας να γίνει σαν να κάνει κορυφές. Προσθέτουμε το εκχύλισμα καφέ και ομογενοποιούμε.
- 5.Απλώνουμε το μείγμα στο προετοιμασμένο ταψί και πασπαλίζουμε με τα φιλέτα αμυγδάλου.
- 6.Ψήνουμε στους 150 για 25 λεπτά. Αφήνουμε λίγο την μαρέγκα να κρυώσει και μετά απλώνουμε από πάνω μία λαδόκολλα, τοποθετούμε πάνω από την λαδόκολλα μία σχάρα και αναποδογυρίζουμε το ταψί, ξεκολλάμε σιγά-σιγά την λαδόκολλα που είναι από πάνω και ξεκινάμε να προετοιμάσουμε την κρέμα.
- 7.Στον κάδο του μίξερ βάζουμε την κρέμα γάλακτος χτυπάμε με σύρμα.
- 8.Χτυπάμε μέχρι η κρέμα να γίνει σφιχτή, προσθέτουμε το Bailey’s, την βανίλια και ομογενοποιούμε.
- 9.Συναρμολόγηση: Για να συναρμολογήσουμε το γλυκό απλώνουμε μία σπάτουλα την κρέμα πάνω στην μαρέγκα και τυλίγουμε πολύ γρήγορα σε ρόλο. Μεταφέρουμε σε πιάτο σερβιρίσματος και πασπαλίζουμε με την σοκολάτα γάλακτος και τη λευκή κουβερτούρα ΙΟΝ.
Μαρέγκα ρολό με κρέμα καφέ και καβουρντισμένα αμύγδαλα
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή