×
Αρχική Συνταγές Προϊόντα Τips Μυστικά Επικοινωνία
Αναζήτηση
ΣΥΝΤΑΓΕΣ >

Μαρέγκα ρολό με κρέμα καφέ και καβουρντισμένα αμύγδαλα


Μαρέγκα ρολό με κρέμα καφέ και καβουρντισμένα αμύγδαλα
Μαρέγκα ρολό με κρέμα καφέ και καβουρντισμένα αμύγδαλα
10-12
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή

Μαρέγκα ρολό με κρέμα καφέ και καβουρντισμένα αμύγδαλα

heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
  • 4 μεγάλα αυγά
  • 225 γραμ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 κουταλάκι του γλυκού καφέ εκχύλισμα
  • 50 γραμ. αμύγδαλα φιλέ
  • Για τη γέμιση
  • 225 γραμ. κρέμα γάλακτος
Μέθοδος
  • 1.Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 150 βαθμούς Κελσίου.
  • 2.Σε ένα ταψί βάζουμε λαδόκολλα και την αφήνουμε στην άκρη.
  • 3.Στον κάδο του μίξερ βάζουμε τα ασπράδια και χτυπάμε μέχρι να δημιουργηθούν κορυφές.
  • 4.Προσθέτουμε δύο σταγόνες λεμόνι. Μετά ρίχνουμε σιγά-σιγά τη ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι μαρέγκα μας να γίνει σαν να κάνει κορυφές. Προσθέτουμε το εκχύλισμα καφέ και ομογενοποιούμε.
  • 5.Απλώνουμε το μείγμα στο προετοιμασμένο ταψί και πασπαλίζουμε με τα φιλέτα αμυγδάλου.
  • 6.Ψήνουμε στους 150 για 25 λεπτά. Αφήνουμε λίγο την μαρέγκα να κρυώσει και μετά απλώνουμε από πάνω μία λαδόκολλα, τοποθετούμε πάνω από την λαδόκολλα μία σχάρα και αναποδογυρίζουμε το ταψί, ξεκολλάμε σιγά-σιγά την λαδόκολλα που είναι από πάνω και ξεκινάμε να προετοιμάσουμε την κρέμα.
  • 7.Στον κάδο του μίξερ βάζουμε την κρέμα γάλακτος χτυπάμε με σύρμα.
  • 8.Χτυπάμε μέχρι η κρέμα να γίνει σφιχτή, προσθέτουμε το Bailey’s, την βανίλια και ομογενοποιούμε.
  • 9.Συναρμολόγηση: Για να συναρμολογήσουμε το γλυκό απλώνουμε μία σπάτουλα την κρέμα πάνω στην μαρέγκα και τυλίγουμε πολύ γρήγορα σε ρόλο. Μεταφέρουμε σε πιάτο σερβιρίσματος και πασπαλίζουμε με την σοκολάτα γάλακτος και τη λευκή κουβερτούρα ΙΟΝ.
Μαρέγκα ρολό με κρέμα καφέ και καβουρντισμένα αμύγδαλα
heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Εγγραφείτε εδώ:
ion
Επισκεφθείτε επίσης:
ion
Ακολουθήστε μας:
Βρείτε μας στους επίσημους λογαριασμούς μας
@Amigdalou.ION @iongiapanta