Μαρεγκάκια βουτηγμένα μέσα σε ION Patisserie Cover Cream

100
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Πιάτο : Κεράσματα
Συστατικά : καρυδόψυχα, κονιάκ, κρυσταλλική ζάχαρη, μοσχοκάρυδο, τζίντζερ, ION Patisserie Cover Cream, αβγά, γκρανόλα, κανέλα
Σχετικά με το Σεφ :
Aριάδνη Πούλιου
Μαρεγκάκια βουτηγμένα μέσα σε ION Patisserie Cover Cream

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- 250 γραμ. ζάχαρη κρυσταλλική χωρισμένη σε δύο μπολ, το ένα 170 γραμμάρια και το άλλο 80.
- 60 γραμ. νερό
- 4 ασπράδια
- 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
- ½ κ.γ κονιάκ
- 1 πρέζα κανέλα
- 1 πρέζα τζίντζερ
- 1 συσκευασία ION Patisserie Cover Cream
Μέθοδος
- 1.Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 90 βαθμούς. Σε ένα ταψί βάζουμε λαδόκολλα και το αφήνουμε στην άκρη.
- 2.Βάζουμε στον κάδο του μίξερ τα ασπράδια και τη βανίλια και με σύρμα χτυπάμε μέχρι να σχηματιστούν κορυφές. Ρίχνουμε βροχηδόν τα 80 γραμ. ζάχαρη.
- 3.Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την ζάχαρη 170 γραμ. και το νερό. Φέρνουμε σε βρασμό σε μέτρια θερμοκρασία. Μόλις η θερμοκρασία θα φτάσει τους 116 βαθμούς κατεβάζουμε από τη φωτιά.
- 4.Ρίχνουμε κορδόνι το σιρόπι στον κάδο με τα ασπράδια ενώ συνεχίζουμε το χτύπημα για 5 λεπτά.
- 5.Χωρίζουμε την μαρέγκα σε δύο μπολ. Στο ένα βάζουμε τη μισή πρέζα μοσχοκάρυδο και το κονιάκ και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα.
- 6.Στο άλλο βάζουμε την κανέλα, το τζίντζερ και το υπόλοιπο μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε απαλά με μία σπάτουλα.
- 7.Μεταφέρουμε τα μείγματα σε δύο διαφορετικές σακούλες ζαχαροπλαστικής με στρογγυλές μύτες.
- 8.Κόβουμε τα μαρεγκάκια μας πάνω στο ταψάκι με την λαδόκολλα που είχαμε προετοιμάσει την αρχή.
- 9.Ψήνουμε για μιάμιση ώρα και μετά αφήνουμε τα μαρεγκάκια μέσα στο φούρνο για 12 ώρες με ελαφρώς ανοιχτή την πόρτα.
- 10.Για το ION Patisserie Cover Cream: Βγάζουμε το καπάκι από την συσκευασία ION Patisserie Cover Cream. Τοποθετούμε στο φούρνο μικροκυμάτων στους 450 για 1 λεπτό. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και μετά βουτάμε μια μια τις μαρέγκες μας.
- 11.Σε τρία διαφορετικά μπολάκια βάζουμε ζαχαρωτά – granola – και χοντροκομμένη καρυδόψιχα.
- 12.Με το που έχουμε βουτήξει το μαρεγκάκι μας στην σοκολάτα το βουτάμε αμέσως μέσα στην granola ή στα ζαχαρωτά ή στην καρυδόψυχα για να κολλήσει. Τοποθετούμε σε ένα ταψάκι με λαδόκολλα και αφήνουμε να κρυώσουν.
- 13.Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα μαρεγκάκια μας.
Μαρεγκάκια βουτηγμένα μέσα σε ION Patisserie Cover Cream
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή