×
Αρχική Συνταγές Προϊόντα Τips Μυστικά Επικοινωνία
Αναζήτηση
ΣΥΝΤΑΓΕΣ >

Marshmallow με σοκολάτα


Marshmallow με σοκολάτα
Marshmallow με σοκολάτα
1 φόρμα για loaf cake
60'
Χρόνος εκτέλεσης
4/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Σχετικά με το Σεφ : Madame Gâteaux
Ημερομηνία Δημοσίευσης: 25 Οκτωβρίου, 2021

Marshmallow με σοκολάτα

heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Έχετε φάει ποτέ φρέσκα, χειροποίητα marshmallow; Δεν συγκρίνονται με τα τυποποιημένα – είναι σαν να τρως μικρά γλυκά συννεφάκια! Δοκιμάστε τη συνταγή μας με λιωμένη κουβερτούρα γάλακτος και θα ενθουσιαστείτε!

Συστατικά
  • 60 γρ κουβερτούρα γάλακτος ΙΟΝ
  • 6 φύλλα ζελατίνης
  • 3 ασπράδια από μεσαία αυγά
  • 150 μλ νερό
  • 1 κτσ σιρόπι γλυκόζης
  • 250 γρ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
  • 70 γρ ζάχαρη άχνη
  • 70 γρ κορνφλάουρ
Ειδικό Σκεύος

Φόρμα για loaf cake

Μέθοδος
  1. Στρώνουμε μια φόρμα για loaf cake με αντικολλητικό χαρτί.
  2. Σε ένα κατσαρολάκι ή στον φούρνο μικροκυμάτων, λιώνουμε την κουβερτούρα και την αφήνουμε στην άκρη.
  3. Στον κάδο του μίξερ, χτυπάμε τα ασπράδια σε δυνατή ταχύτητα, ώσπου να φουσκώσουν πολύ.
  4. Μουσκεύουμε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό.
  5. Ταυτόχρονα, σε ένα κατσαρολάκι, θερμαίνουμε τη ζάχαρη με το νερό και το σιρόπι γλυκόζης.
  6. Μόλις το σιρόπι φτάσει τους 125-126 βαθμούς, αποσύρουμε από τη φωτιά.
  7. Αμέσως, στύβουμε πολύ καλά τη ζελατίνη και τη ρίχνουμε μέσα στο σιρόπι.
  8. Ανακατεύουμε ώσπου να λιώσει και αμέσως χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και χύνουμε σιγά-σιγά το σιρόπι μέσα στον κάδο του μίξερ, συνεχίζοντας να χτυπάμε.
  9. Αυξάνουμε ταχύτητα ξανά και χτυπάμε για 4-5’ ώσπου το μείγμα να κρυώσει λίγο.
  10. Ρίχνουμε τη σοκολάτα μέσα στον κάδο και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα μία-δύο φορές, ώστε η σοκολάτα να σχηματίσει «νερά».
  11. Μεταφέρουμε το μείγμα μέσα στη φόρμα και ισιώνουμε την επιφάνεια με μια σπάτουλα.
  12. Τοποθετούμε το μείγμα στο ψυγείο για 3-4 ώρες, ώσπου να πήξει.
  13. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε την άχνη με το κορνφλάουρ.
  14. Ξεφορμάρουμε το marshmallow και αφαιρούμε το αντικολλητικό χαρτί.
  15. Πασπαλίζουμε με το μείγμα άχνης και κορνφλάουρ.
  16. Για το σερβίρισμα, μπορούμε να κόψουμε το marshmallow σε φέτες (σαν κέικ) ή να το κόψουμε σε μικρά τετράγωνα κομμάτια, τα οποία θα πασπαλίσουμε με το μείγμα άχνης και κορνφλάουρ. (Το μείγμα που θα περισσέψει μπορούμε να το φυλάξουμε σε ένα βαζάκι για την επόμενη φορά που θα φτιάξουμε marshmallow.)
  17. Φυλάμε το marshmallow που περίσσεψε εκτός ψυγείου, σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς, ως και για 3 μέρες. Διατηρείται και περισσότερο, αλλά σταδιακά θα αρχίσει να ξεραίνεται και να μην είναι τόσο αφράτο.
Marshmallow με σοκολάτα
heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Εγγραφείτε εδώ:
ion
Επισκεφθείτε επίσης:
ion
Ακολουθήστε μας:
Βρείτε μας στους επίσημους λογαριασμούς μας
@Amigdalou.ION @iongiapanta