Μαύρα σύκα και κρεμ πατισερί αρωματισμένα με κίτρο Νάξου, σοκολάτα, ξύσμα πορτοκάλι και ξηρούς καρπούς

8
120'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Πιάτο : Κεράσματα
Συστατικά : βούτυρο, σαντιγί, γάλα, ζάχαρη, ΙΟΝ Κουβερτούρα Κλασική, καρύδα, καρύδια, κίτρο Νάξου, Κορν φλάουερ, αβγά, μαύρα σύκα, αμύγδαλα, πέκαν, βανίλια, πορτοκάλι
Σχετικά με το Σεφ :
Aριάδνη Πούλιου
Μαύρα σύκα και κρεμ πατισερί αρωματισμένα με κίτρο Νάξου, σοκολάτα, ξύσμα πορτοκάλι και ξηρούς καρπούς

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- 16 μαύρα σύκα
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού Κίτρο Ναξου λευκό
- 120 γρ σοκολάτα κουβερτούρα ΙΟΝ
- Για την επικάλυψη σπασμένους ξηρούς καρπούς (αμύγδαλο, καρύδι, πεκάν, ξύσμα πορτοκαλιού, καρύδα)
- Για την κρεμ πατισερί
- 500 γρ γάλα
- 120 γρ ζάχαρη
- 1 βανίλια
- 1 αβγό
- 2 κρόκοι
- 25 γρ βούτυρο φρέσκο
- 40 γρ κορν φλάουερ
- σαντιγί 35% λιπαρά ελαφριά χτυπημένη (120ml κρέμα γάλακτος)
- 2 σφηνάκια κίτρο Νάξου λευκό
Μέθοδος
- 1.Εκτέλεση για τα σύκα: Κόβουμε το κάτω μέρος από τα σύκα και τα τοποθετούμε σε ένα βαθύ πιάτο.
- 2.Ρίχνουμε το κίτρο Νάξου και τα αφήνουμε να μαριναριστούν τουλάχιστον για 2 ώρες.
- 3.Κάνουμε μπεν μαρί τη σοκολάτα.
- 4.Σκουπίζουμε τα σύκα και τα κόβουμε στη μέση.
- 5.Σε ένα ταψάκι βάζουμε αντικολλητικό χαρτί.
- 6.Βουτάμε τα σύκα στη σοκολάτα και τα πασπαλίζουμε με την καρύδα, τους ξηρούς καρπούς,και το ξύσμα πορτοκαλιού. Τα αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά μέχρι να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα.
- 7.Οδηγίες για την κρεμ πατισερί: Σε ένα κατσαρολάκι βάζω το γάλα τη ζάχαρη τη βανίλια και βράζω ανακατεύοντας συνεχώς .
- 8.Σε ένα μπολ βάζω τους κρόκους το αυγό και χτυπώ με σύρμα.
- 9.Προσθέτω το κορν φλάουερ.
- 10.Ρίχνω το μισό γάλα μέσα στα αβγά χτυπώντας δυνατά με το σύρμα και επιστρέφω στο κατσαρολάκι περνώντας το μείγμα από σουρωτήρι .
- 11.Ανακατεύω μέχρι να δέσει η κρέμα.
- 12.Προσθέτω τα σφηνάκια με το κίτρο Νάξου και ανακατεύω.
- 13.Προσθέτω το βούτυρο .
- 14.Χτυπάω την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει μια ελαφριά σαντιγί .
- 15.Την προσθέτω στην κρέμα και ανακατεύω.
- 16.Για το στήσιμο του πιάτου: Βάζουμε την κρέμα πατισερί στο κέντρο του πιάτου. Τοποθετούμε αντικριστά 4 κομμάτια σύκο. Πασπαλίζουμε με ξύσμα πορτοκαλιού, τριμμένη σοκολάτα και ξηρούς καρπούς .
Μαύρα σύκα και κρεμ πατισερί αρωματισμένα με κίτρο Νάξου, σοκολάτα, ξύσμα πορτοκάλι και ξηρούς καρπούς
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή