Μελομακάρονα με ΙΟΝ Patisserie Cover Cream Σοκολάτας

65-75
40'
Χρόνος εκτέλεσης
2/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Συστατικά : ζάχαρη, ηλιέλαιο, κανέλα, καρύδια, λεμόνι, baking powder, μοσχοκάρυδο, ION Patisserie Cover Cream, πορτοκάλι, αλεύρι, σιμιγδάλι, άχνη ζάχαρη, χυμός πορτοκαλιού, βούτυρο, γαρύφαλλο
Σχετικά με το Σεφ :
Μίκα Παντελάκη
Μελομακάρονα με ΙΟΝ Patisserie Cover Cream Σοκολάτας

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- Υλικά για το σιρόπι
- 550γρ νερό
- 850γρ ζάχαρη (600γρ λευκή+250γρ καστανή)
- 2 στικ κανέλας
- 4 τμχ γαρύφαλλο
- 1 πορτοκάλι κομμένο στην μέση
- 1/2 λεμόνι
- Υλικά για τα μελομακάρονα
- 400γρ χυμός πορτοκάλι
- 500γρ ηλιέλαιο
- 80γρ βούτυρο λιωμένο (όχι ζεστό)
- 50γρ ζάχαρη άχνη
- 4 1/2 κγ κανέλα τριμμένη
- 1κγ γαρύφαλλο τριμμένο
- 1/4κγ μοσχοκάρυδο τριμμένο
- ξύσμα από 2 πορτοκάλια
- ξύσμα από 1/2 λεμόνι
- 1κγ μπέικιν
- 1 κιλό αλεύρι
- 180γρ σιμιγδάλι ψιλό
- 30γρ καρύδια τριμμένα πολύ λεπτά
Μέθοδος
- 1.Εκτέλεση για το σιρόπι: Βράζω όλα τα υλικά μαζί μετρώντας 2-3 λεπτά από την στιγμή που το μείγμα μας θα έρθει σε βρασμό. Αλλάζω σκεύος (χωρίς να σουρώσω) και αφήνω να κρυώσει πολύ καλά.
- 2.Το σιρόπι μας για να το χρησιμοποιήσουμε θα πρέπει να έχει κρυώσει εντελώς. Αν έχουμε χρόνο θα είναι καλό να το έχουμε φτιάξει μια ημέρα πριν.
- 3.Εκτέλεση για τα μελομακάρονα: Σε ένα μπολ ανακατεύω όλα τα υγρά υλικά μαζί με τα μπαχαρικά, τα ξύσματα και την άχνη, (το μείγμα μας μπορεί να δείξει σαν ”κομμένο” αλλά μην σας αγχώσει αυτό.) και έπειτα προσθέτω σε δύο δόσεις τα στερεά μου υλικά (μπέικιν, αλεύρι, τριμμένο καρύδι και σιμιγδάλι) αφού πρώτα τα έχω ανακατέψει μεταξύ τους.
- 4.Μπορεί να χρειαστεί 1κσ αλεύρι επιπλέον. Πλάθω χωρίς πολλές κινήσεις το μείγμα μου γιατί είναι ευαίσθητο σε μερίδες των 30 γραμμαρίων.
- 5.Πλάθω στο σχήμα που επιθυμώ και ψήνω με λαδόκολλα σε προθερμασμένο φούρνο για 20-25 λεπτά ανάλογα τον φούρνο. Όπως είναι καυτά τα μελομακάρονα τα βουτάω στο σιρόπι για 30-35 δευτερόλεπτα και έπειτα τοποθετώ σε μια σχάρα να στεγνώσουν.
- 6.Διακόσμηση: Παράλληλα όσο τα μελομακάρονα στεγνώνουν λιώνω το ΙΟΝ Patisserie Cover Cream Σοκολάτας σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και βουτάω τα μελομακάρονα από την πάνω μεριά.
- 7.Πασπαλίσω με χονδροτριμμένα καρύδια. Μπορώ να κάνω τα μισά με ΙΟΝ Patisserie Cover Cream Σοκολάτας και τα υπόλοιπα κλασικά πασπαλίζοντας τα απλά με μέλι και καρύδια.
Μελομακάρονα με ΙΟΝ Patisserie Cover Cream Σοκολάτας
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή