Μελομακάρονα

40
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Μελομακάρονα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- 900γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 200γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 2κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1κ.γ. σόδα
- 1κ.γ. γαρύφαλλο
- 2 κ.γ. κανέλα
- 240γρ. ηλιέλαιο
- 240γρ. ελαιόλαδο
- 200γρ. χυμός πορτοκάλι
- ξύσμα από 2 πορτοκάλια ακέρωτα
- Για το σιρόπι
- 400γρ. ζάχαρη
- 400γρ. νερό
- 400γρ μέλι θυμαρίσιο
- Φλούδες από 1 λεμόνι ακέρωτο
- Χοντροαλεσμένα καρύδια
Μέθοδος
- 1.Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 βαθμούς.
- 2.Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Προσθέτουμε την ζάχαρη, την κανέλα, το γαρύφαλλο, το ξύσμα πορτοκαλιού, ανακατεύουμε ελαφρά και συνεχίζουμε προσθέτοντας το ελαιόλαδο και το ηλιέλαιο.
- 3.Σε ένα ποτήρι διαλύουμε την σόδα στον χυμό πορτοκαλιού και τα ρίχνουμε στο μπoλ. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε απαλά μέχρι να έχουμε μία απαλή και λαδερή ζύμη.
- 4.Παίρνουμε με ένα κουτάλι της σούπας ίση ποσότητα ζύμης κάθε φορά και πλάθουμε στο σχήμα που θέλουμε.
- 5.Τα ψήνουμε για 25’, αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.
- 6.Ετοιμάζουμε το σιρόπι μας βάζοντας όλα τα υλικά σε μία κατσαρόλα και βράζουμε για 3’.
- 7.Αφού πάρει βράση το αφήνουμε στο 1 και βάζουμε σταδιακά τα μελομακάρονα μας για μισό λεπτό από κάθε μεριά.
- 8.Μόλις τα μελώσουμε όλα, πασπαλίζουμε με το χοντροκομμένο καρύδι.
Μελομακάρονα
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή