Μιλφέιγ με παστέλι και μους μαύρης σοκολάτας

12
40'
Χρόνος εκτέλεσης
2/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Πιάτο : Μπισκότα και βουτήματα, Κεράσματα
Συστατικά : γλυκόζη, ΙΟΝ Κουβερτούρα Κλασική, κρυσταλλική ζάχαρη, μέλι, πορτοκάλι, σισάμι, φιστίκια, φιστίκια Αιγίνης, αμύγδαλα
Σχετικά με το Σεφ :
Μιχάλης Σαράβας
Μιλφέιγ με παστέλι και μους μαύρης σοκολάτας

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Για το νηστίσιμο μιλφέιγ με παστέλι και μους μαύρης σοκολάτας ΙΟΝ θα χρειαστούμε :
- Να φτιάξουμε το παστέλι
- Να φτιάξουμε το μους μαύρης σοκολάτας
- Να κάνουμε την σύνθεση του γλυκού
Συστατικά
- Για το παστέλι θα χρειαστούμε
- 130 γρ μέλι
- 130 γρ ζάχαρη κρυσταλλική λευκή
- 30 γρ γλυκόζη
- 100 γρ σουσάμι ελαφρώς καβουρδισμένο
- 50 γρ αμύγδαλο φιλέ καβουρδισμένο
- 50 γρ φιστίκι Αιγίνης καβουρδισμένο ψιλοκομμένο
- Για το μους μαύρης σοκολάτας ΙΟΝ θα χρειαστούμε
- 300 γρ σοκολάτα κουβερτούρα ΙΟΝ
- 145 γρ νερό χλιαρό
- Μισό ξύσμα πορτοκάλι
- Θα χρειαστούμε επιπλέον : Κάδο του μίξερ, φτερό του μίξερ, λεκάνη, μαρίζ, σύρμα, ταψί.
Μέθοδος
- 1.Για το παστέλι : Βάζουμε το σουσάμι, το αμύγδαλο φιλέ και το φιστίκι Αιγίνης σε ένα ταψί φούρνου και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 5 λεπτά περίπου. Τοποθετούμε μέσα σε μια κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά το μέλι, την ζάχαρη λευκή κρυσταλλική και την γλυκόζη. Ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να λιώσουν και να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά. Αφήνουμε το σιρόπι να βράσει για 2-3 λεπτά. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς ανακατεύοντας με μια μαρίζ μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά μεταξύ τους.
- 2.Απλώνουμε το μείγμα του παστελιού ανάμεσα σε δύο αντικολλητικά χαρτιά και πιέζουμε με τον πλάστη έτσι ώστε να γίνει επίπεδο και λεπτό σε πάχος περίπου 0,5 cm. Χαράζουμε σε μερίδες και κόβουμε σε τεμάχια και σχήματα της αρεσκείας μας.
- 3.Για το μους μαύρης σοκολάτας : Λιώνουμε την μαύρη σοκολάτα μέσα σε μια λεκάνη και σε μπεν-μαρί και προσθέτουμε το χλιαρό νερό και το ξύσμα πορτοκάλι ανακατεύοντας με ένα σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν πολύ καλά. Τοποθετούμε στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου έτσι ώστε να σταθεροποιηθεί.
- 4.Βάζουμε το μους μαύρης σοκολάτας μέσα στο κάδο του μίξερ και χτυπάμε με το φτερό στην γρήγορη ταχύτητα μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο για περίπου 3 λεπτά.
- 5.Σύνθεση γλυκού : Βάζουμε ένα λεπτό φύλλο από το παστέλι στο κάτω μέρος και με σακούλα ζαχαροπλαστικής και ένα στρογγυλό κορνέ κάνουμε κουμπάκια με το μους σοκολάτας ΙΟΝ. Τοποθετούμε ένα δεύτερο φύλλο από παστέλι πάνω από το μους και κάνουμε κουμπάκια από το μους. Τέλος προαιρετικά τοποθετούμε ένα ακόμα φύλο από παστέλι στο επάνω μέρος.
Μιλφέιγ με παστέλι και μους μαύρης σοκολάτας
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή