×
Αρχική Συνταγές Προϊόντα Τips Μυστικά Επικοινωνία
Αναζήτηση
ΣΥΝΤΑΓΕΣ >

Μιλφέιγ με παστέλι και μους μαύρης σοκολάτας


Μιλφέιγ με παστέλι και μους μαύρης σοκολάτας
Μιλφέιγ με παστέλι και μους μαύρης σοκολάτας
12
40'
Χρόνος εκτέλεσης
2/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή

Μιλφέιγ με παστέλι και μους μαύρης σοκολάτας

heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Για το νηστίσιμο μιλφέιγ με παστέλι και μους μαύρης σοκολάτας ΙΟΝ θα χρειαστούμε :

  1. Να φτιάξουμε το παστέλι
  2. Να φτιάξουμε το μους μαύρης σοκολάτας
  3. Να κάνουμε την σύνθεση του γλυκού
Συστατικά
  • Για το παστέλι θα χρειαστούμε
  • 130 γρ μέλι
  • 130 γρ ζάχαρη κρυσταλλική λευκή
  • 30 γρ γλυκόζη
  • 100 γρ σουσάμι ελαφρώς καβουρδισμένο
  • 50 γρ αμύγδαλο φιλέ καβουρδισμένο
  • 50 γρ φιστίκι Αιγίνης καβουρδισμένο ψιλοκομμένο
  • Για το μους μαύρης σοκολάτας ΙΟΝ θα χρειαστούμε
  • 300 γρ σοκολάτα κουβερτούρα ΙΟΝ
  • 145 γρ νερό χλιαρό
  • Μισό ξύσμα πορτοκάλι
  • Θα χρειαστούμε επιπλέον : Κάδο του μίξερ, φτερό του μίξερ, λεκάνη, μαρίζ, σύρμα, ταψί.
Μέθοδος
  • 1.Για το παστέλι : Βάζουμε το σουσάμι, το αμύγδαλο φιλέ και το φιστίκι Αιγίνης σε ένα ταψί φούρνου και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 5 λεπτά περίπου. Τοποθετούμε μέσα σε μια κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά το μέλι, την ζάχαρη λευκή κρυσταλλική και την γλυκόζη. Ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να λιώσουν και να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά. Αφήνουμε το σιρόπι να βράσει για 2-3 λεπτά. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς ανακατεύοντας με μια μαρίζ μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά μεταξύ τους.
  • 2.Απλώνουμε το μείγμα του παστελιού ανάμεσα σε δύο αντικολλητικά χαρτιά και πιέζουμε με τον πλάστη έτσι ώστε να γίνει επίπεδο και λεπτό σε πάχος περίπου 0,5 cm. Χαράζουμε σε μερίδες και κόβουμε σε τεμάχια και σχήματα της αρεσκείας μας.
  • 3.Για το μους μαύρης σοκολάτας : Λιώνουμε την μαύρη σοκολάτα μέσα σε μια λεκάνη και σε μπεν-μαρί και προσθέτουμε το χλιαρό νερό και το ξύσμα πορτοκάλι ανακατεύοντας με ένα σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν πολύ καλά. Τοποθετούμε στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου έτσι ώστε να σταθεροποιηθεί.
  • 4.Βάζουμε το μους μαύρης σοκολάτας μέσα στο κάδο του μίξερ και χτυπάμε με το φτερό στην γρήγορη ταχύτητα μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο για περίπου 3 λεπτά.
  • 5.Σύνθεση γλυκού : Βάζουμε ένα λεπτό φύλλο από το παστέλι στο κάτω μέρος και με σακούλα ζαχαροπλαστικής και ένα στρογγυλό κορνέ κάνουμε κουμπάκια με το μους σοκολάτας ΙΟΝ. Τοποθετούμε ένα δεύτερο φύλλο από παστέλι πάνω από το μους και κάνουμε κουμπάκια από το μους. Τέλος προαιρετικά τοποθετούμε ένα ακόμα φύλο από παστέλι στο επάνω μέρος.
Μιλφέιγ με παστέλι και μους μαύρης σοκολάτας
heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Εγγραφείτε εδώ:
ion
Επισκεφθείτε επίσης:
ion
Ακολουθήστε μας:
Βρείτε μας στους επίσημους λογαριασμούς μας
@Amigdalou.ION @iongiapanta