×
Αρχική Συνταγές Προϊόντα Τips Μυστικά Επικοινωνία
Αναζήτηση
ΣΥΝΤΑΓΕΣ >

Μιλφέιγ με ταχίνι, γιαούρτι και λεύκη σοκολάτα ΙΟΝ


Μιλφέιγ με ταχίνι, γιαούρτι και λεύκη σοκολάτα ΙΟΝ
Μιλφέιγ με ταχίνι, γιαούρτι και λεύκη σοκολάτα ΙΟΝ
6
30'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Πιάτο : Κεράσματα
Σχετικά με το Σεφ : Βαλάντης Γραβάνης

Μιλφέιγ με ταχίνι, γιαούρτι και λεύκη σοκολάτα ΙΟΝ

heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
  • Για την σφολιάτα
  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 40γρ. ζάχαρη
  • 1 αβγό
  • 10ml νερό
  • Για την κρέμα
  • 400γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 60γρ. ταχίνι
  • 1 σφηνάκι λικέρ πορτοκάλι ή επιλογής μας
  • 100γρ. λευκή κουβερτούρα ΙΟΝ
  • Για το σερβίρισμα
  • 25γρ. λευκή κουβερτούρα ΙΟΝ
  • 100γρ. άχνη ζάχαρη
Μέθοδος
  • 1.Απλώνουμε το φύλλο σφολιάτας σε να ταψί με λαδόκολλα και το τρυπάμε με να πιρούνι σε όλη την επιφάνεια.
  • 2.Σπάμε το αβγό σε να μπολάκι προσθέτουμε και το νερό και ανακατεύουμε.
  • 3.Με ένα πινέλο το απλώνουμε στην επιφάνεια της σφολιάτας και πασπαλίζουμε με την ζάχαρη.
  • 4.Ψήνουμε στους 190 βαθμούς στον αέρα για 25 με 30 λεπτά, όταν είναι έτοιμη την αφήνουμε να κρυώσει.
  • 5.Σπάμε σε πολύ μικρά κομμάτια την λευκή κουβερτούρα ΙΟΝ και λιώνουμε σε ένα μπεν μαρί.
  • 6.Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με το ταχίνι μέχρι να ομογενοποιηθεί,προσθέτουμε και το λικέρ και συνεχίζουμε.
  • 7.Προσθέτουμε και την σοκολάτα αφού έχει κρυώσει λίγο και ανακατεύουμε ξανά μέχρι να γίνει ένα με το υπόλοιπο μείγμα μας.
  • 8.Βάζουμε για 1 ώρα στο ψυγείο.
  • 9.Σερβίρουμε σε μπολάκια σπάζοντας πρώτα σφολιάτα με το χέρι,στην συνέχεια βάζουμε κρεμά και ξανά τριμμένη σφολιάτα,πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και τριμμένη λεύκη κουβερτούρα ΙΟΝ.
Μιλφέιγ με ταχίνι, γιαούρτι και λεύκη σοκολάτα ΙΟΝ
heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Εγγραφείτε εδώ:
ion
Επισκεφθείτε επίσης:
ion
Ακολουθήστε μας:
Βρείτε μας στους επίσημους λογαριασμούς μας
@Amigdalou.ION @iongiapanta