×
Αρχική Συνταγές Προϊόντα Τips Μυστικά Επικοινωνία
Αναζήτηση
ΣΥΝΤΑΓΕΣ >

Mille Feuille με κρέμα μπανάνα και ION Patisserie Cover Cream


Mille Feuille με κρέμα μπανάνα και ION Patisserie Cover Cream
Mille Feuille με κρέμα μπανάνα και ION Patisserie Cover Cream
10
40'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή

Mille Feuille με κρέμα μπανάνα και ION Patisserie Cover Cream

heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
  • Υλικά για την κρέμα μπανάνας
  • 3 κρόκοι
  • 135γρ ζάχαρη
  • 500γρ γάλα
  • 50γρ κορν φλάουρ
  • 50γρ βούτυρο παγωμένο κομμένο σε κυβάκια
  • Ξύσμα από ½ πορτοκάλι
  • 1 μπανάνα ώριμη (πολτοποιημένη με πιρούνι)
  • Υλικά για το φύλλο σφολιάτας
  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • Βούτυρο λιωμένο
  • Ζάχαρη κρυσταλλική
  • Για την διακόσμηση
  • Μπανάνα κομμένη σε κυβάκια
  • Φύλλα σφολιάτας
  • Μαρμελάδα βερίκοκο
  • Μους μπανάνας
Μέθοδος
  • 1.Εκτέλεση για την κρέμα: Σε ένα μπόλ ανακατεύουμε τους κρόκους με το κονρ φλάουρ, σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα με το ξύσμα και την ζάχαρη μέχρι αυτή να λιώσει (σε μέτρια φωτιά).
  • 2.Μόλις γίνει αυτό αφαιρώ από την φωτιά και ρίχνω αργά ανακατεύοντας με ένα σύρμα λιγο λίγο το γάλα στο μείγμα με τους κρόκους. Ξανατοποθετώ το μείγμα στην κατσαρόλα πάντα σε μέτρια φωτιά και ανακατεύοντας πολύ καλά περιμένω μέχρι να πήξει.
  • 3.Μόλις αρχίσει να πήζει κατεβάζω από την φωτιά και προσθέτω το παγωμένο βούτυρο και την μπανάνα. Βάζω στο ψυγείο να κρυώσει και έπειτα ανακατεύω ξανά και τοποθετώ σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής.
  • 4.Εκτέλεση για το φύλλο σφολιάτας: Σε ένα ταψί με λαδόκολλα απλώνω την σφολιάτα και αφού κάνω τρύπες με ένα πιρούνι αλείφω πολύ καλά με το λιωμένο βούτυρο και πασπαλίζω με αρκετή ζάχαρη. Κόβω σε μερίδες και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για περίπου 20-30 λεπτά ανάλογα τον φούρνο.
  • 5.Αφήνω στην άκρη και μόλις κρυώσει περνάω την επάνω πλευρά από το ION Patisserie Cover Cream αφού πρώτα λιώσω σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • 6.Για τη διακόσμηση: Σε ένα πιάτο στήνω ένα φύλλο σφολιάτας κάτω, στην μέση την μους και λίγη μαρμελάδα και από πάνω ξανά φύλλο σφολιάτας με ION Patisserie Cover Cream, μπορώ να πασπαλίσω με πολύχρωμη τρούφα και ψιλοκομμένη μπανάνα.
Mille Feuille με κρέμα μπανάνα και ION Patisserie Cover Cream
heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Εγγραφείτε εδώ:
ion
Επισκεφθείτε επίσης:
ion
Ακολουθήστε μας:
Βρείτε μας στους επίσημους λογαριασμούς μας
@Amigdalou.ION @iongiapanta