Μηλόπιτα με κραμπλ ΙΟΝ σοκολάτας γάλακτος Extra Creamy

4
40'
Χρόνος εκτέλεσης
2/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Συστατικά : αλάτι, αλεύρι, άχνη ζάχαρη, βούτυρο, γάλα, ζάχαρη, ΙΟΝ Γάλακτος Extra Creamy, κανέλα, μαύρη ζάχαρη, μήλα, αβγά, σιρόπι σοκολάτας
Σχετικά με το Σεφ :
Βαλάντης Γραβάνης
Μηλόπιτα με κραμπλ ΙΟΝ σοκολάτας γάλακτος Extra Creamy

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- Για την ζύμη
- 200γρ αλεύρι μαλακό
- 100γρ βούτυρο κομμένο σε κυβάκια
- 1 αυγό
- 5γρ ζάχαρη
- 5γρ αλάτι
- 20γρ γάλα
- Για την γέμιση
- 2 μήλα
- 50 γρ βούτυρο
- 20 γρ κανέλλα σκόνη
- 50γρ ζάχαρη μαύρη
- Για το κραμπλ
- 90γρ βούτυρο
- 110γρ αλεύρι
- 20γρ ζάχαρη
- 50 γρ ΙΟΝ σοκολάτα γάλακτος extra creamy
- Για το σερβίρισμα
- 60γρ άχνη ζάχαρη
- Σιρόπι σοκολάτας
Μέθοδος
- 1.Για τη ζύμη: Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι ρίχνουμε το αλάτι ανακατεύουμε ελαφρώς.
- 2.Στη συνέχεια προσθέτουμε το βούτυρο με την ζάχαρη και το αυγό, ξεκινάμε να πλάθουμε. Ρίχνουμε σιγά σιγά το γάλα και πλάθουμε μέχρι να γίνει μια ζύμη.
- 3.Τυλίγουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
- 4.Αφού κρυώσει η ζύμη την ανοίγουμε με λίγο αλεύρι, και τις δίνουμε το σχήμα που θέλουμε με ένα κουπατ. Ψήνουμε την ζύμη πάνω σε λαδόκολλα για 5 λεπτά 180 βαθμούς.
- 5.Για τη γέμιση: Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες.
- 6.Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα τηγάνι ρίχνουμε τα μήλα και τη ζάχαρη, αφήνουμε να καραμελώσουν τα μήλα, τέλος προσθέτουμε την κανέλλα.
- 7.Για το κραμπλ: Λιώνουμε το βούτυρο ελαφρά και το προσθέτουμε στο αλεύρι ανακατεύουμε με μια σπάτουλα, προσθέτουμε τη ζάχαρη μέχρι να ενσωματωθεί όλο το μείγμα.
- 8.Ψήνουμε 7 λεπτά στους 170 βαθμούς.
- 9.Αφού κρυώσει το σπάμε με τα χεριά μας.
- 10.Σε ένα μπολ προσθέτουμε το κραμπλ με την λιωμένη ΙΟΝ σοκολάτα γάλακτος extra creamy.
- 11.Τοποθετούμε την βάση, προσθέτουμε τα μήλα και το κραμπλ με την ΙΟΝ σοκολάτα γάλακτος extra creamy.
- 12.Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και σιρόπι σοκολάτας.
Μηλόπιτα με κραμπλ ΙΟΝ σοκολάτας γάλακτος Extra Creamy
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή