Mini Brownies με σοκολάτα

25-30
120'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Πιάτο : Κέικ, τάρτες & τσουρέκια, Πρωϊνό/ Brunch
Συστατικά : ION Patisserie Κουβερτούρα Κλασική, ρούμι, αβγά, φράουλες, αλάτι, αλεύρι, βανίλια, βούτυρο, ζάχαρη, ΙΟΝ Κακάο, κρυσταλλική ζάχαρη, λεμόνι, ION Patisserie Cover Cream, μαύρη ζάχαρη
Σχετικά με το Σεφ :
Aριάδνη Πούλιου
Mini Brownies με σοκολάτα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- 50 γρ ΙΟΝ Patisserie Κουβερτούρα κλασική
- 165 γρ βούτυρο
- 150 γρ μαύρη ζάχαρη
- 50 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
- 3 μεγάλα αυγά
- 1 βανίλια
- 150 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 65 γρ ΙΟΝ κακάο
- ½ πρέζα αλάτι
- 1 συσκευασία ΙΟΝ Patisserie Cover Cream
- Φρέσκιες φράουλες
- Για το σιρόπι
- 55 γρ νερό
- 50 γρ ζάχαρη
- 12 γρ ρούμι
- 1 φλούδα λεμόνι
Μέθοδος
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175.
- 2.2. Ανοίγουμε το καπάκι απο τη συσκευασία ΙΟΝ Patisserie Cover Cream. Τοποθετούμε τη συσκευασία στον φούρνο μικροκυμάτων στους 450 για 1 λεπτό. Ελέγχουμε ανακατεύωντας με ένα κουτάλι εάν η πυκνότητα είναι η επιθημητή σταματάμε εκεί, αλλιώς συνεχίζουμε για 30 δεύτερα ακόμα. Τοποθέτουμε την λιωμένη γκανάζ σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής και την αφήνουμε να σταθεροποιηθεί σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 1 με 2 ώρες.
- 3.Σε ένα ταψί 38×30 βάζουμε λαδόκολλα, βουτυρώνουμε και αφήνουμε στην άκρη.
- 4.Σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια θερμοκρασία βάζουμε τη σοκολάτα και το βούτυρο. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν.
- 5.Σε ένα μπoλ χτυπάμε τα αυγά μαζί με τη μαύρη και την κρυσταλλική ζάχαρη. Προσθέτουμε τη βανίλια και ομογενοποιούμε.
- 6.Ενώνουμε τα δύο μείγματα με τη σοκολάτα και τα αυγά.
- 7.Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το κακάο και το προσθέτουμε στο μείγμα με τη σοκολάτα σε 3 δόσεις. Ομογενοποιούμε με μια σπάτουλα.
- 8.Απλώνω το μείγμα μέσα στο προετοιμασμένο ταψί και ψήνω στους 175 για 15 λεπτά. Δοκιμάζω με μία οδοντογλυφίδα για να δω εάν το brownie μου είναι ψημένο.
- 9.Αφήνω να κρυώσει τελείως . Για να μπορέσουμε να το κόψουμε καλύτερα καλό είναι να το αφήσουμε για μια ώρα στο ψύγειο.
- 10.Εντωμεταξύ ετοιμάζουμε το σιρόπι. Βάζουμε τη ζάχαρη, το νερό και τη φλούδα μέσα σε ένα κατσαρολάκι και βράζουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Κατεβάζουμε απο τη φωτιά και προσθέτουμε το ρούμι.
- 11.Παίρνουμε 2 μικρά κούπατ, το ένα 2 εκ. και το άλλο 5 εκ. και αρχίζουμε να κόβουμε δίσκους . Με ένα πινέλο περνάμε τους μισούς δίσκους με το σιρόπι.
- 12.Γεμίζουμε τους σιροπιασμένους δίσκους με την ΙΟΝ Patisserie Cover Cream και σιροπιάζουμε την κάτω πλευρά του δεύτερου δίσκου.
- 13.Βάζουμε τον δίσκο brownie από πάνω κάνωντας ένα σαντουίτς και πάλι από πάνω ΙΟΝ Patisserie Cover Cream.
- 14.Στολίζουμε το πιάτο μας με φρέσκιες φράουλες, φύλλα δυόσμου και γκανάζ σοκολάτας.
Mini Brownies με σοκολάτα
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή