Μίνι ντόνατ φούρνου με γλάσο λευκής, γάλακτος και μαύρης σοκολάτας

40
60'
Χρόνος εκτέλεσης
2/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Πιάτο : ΟΙ ΝΕΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΣ, Κεράσματα
Συστατικά : ΙΟΝ Σοκολάτα Τρούφα κλασική, κρυσταλλική ζάχαρη, baking powder, αβγά, αλάτι, αλεύρι, βούτυρο, γάλα, ΙΟΝ Κουβερτούρα Γάλακτος, ΙΟΝ Κουβερτούρα Κλασική, ΙΟΝ Κουβερτούρα Λευκή
Σχετικά με το Σεφ :
Madame Gâteaux
Ημερομηνία Δημοσίευσης:
17 Φεβρουαρίου, 2022
Μίνι ντόνατ φούρνου με γλάσο λευκής, γάλακτος και μαύρης σοκολάτας

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Αυτά τα μίνι ντόνατ φούρνου είναι εύκολα, γρήγορα και εντυπωσιακά. Είναι ό,τι πρέπει για κέρασμα σε γιορτή ή για ένα παιδικό πάρτι!
Συστατικά
Για τα ντόνατ:
- 125 γρ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
- 110 γρ βούτυρο
- 1 αυγό
- 250 γρ αλεύρι γ.ο.χ.
- 4,5 γρ μπέικιν πάουντερ
- 3 γρ αλάτι
- 125 μλ γάλα πλήρες
- 1 αυγό
- 100 γρ λευκή κουβερτούρα ΙΟΝ
- 100 γρ κουβερτούρα γάλακτος ΙΟΝ
- 100 γρ κουβερτούρα κλασική ΙΟΝ
- Τρούφα ΙΟΝ ή sprinkles σοκολάτας
Μέθοδος
Για τα ντόνατ:
- Στον κάδο του μίξερ, χτυπάμε με το φτερό το βούτυρο με τη ζάχαρη, ώσπου να αφρατέψουν.
- Προσθέτουμε το αυγό και χτυπάμε ώσπου να ενσωματωθεί.
- Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τα ξηρά υλικά: το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
- Προσθέτουμε σταδιακά τα ξηρά υλικά στον κάδο του μίξερ εναλλάξ με το γάλα και συνεχίζουμε να χτυπάμε ώσπου να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
- Βουτυρώνουμε τη φόρμα των ντόνατ και γεμίζουμε ένα κορνέ με μικρή στρογγυλή μύτη με το μείγμα.
- Γεμίζουμε τις θήκες της φόρμας με το μείγμα κατά τα 2/3.
- Ψήνουμε τα ντόνατ σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς, για περίπου 15-20’, μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς στις άκρες τους και να σηκώνονται με ευκολία από τη φόρμα.
- Βγάζουμε τα ντόνατ από τον φούρνο και αμέσως αναποδογυρίζουμε τη φόρμα για να τα ξεφορμάρουμε.
- Μόλις κρυώσουν, μπορούμε να τα γλασάρουμε.
Για το γλάσο:
- Λιώνουμε χωριστά την κάθε σοκολάτα σε μπεν μαρί ή σε τρία διαφορετικά μπολάκια στον φούρνο μικροκυμάτων.
- Μοιράζουμε τα ντόνατ σε τρεις ποσότητες.
- Βυθίζουμε ανάποδα τα ντόνατ μέσα στις τρεις διαφορετικές λιωμένες σοκολάτες (έτσι ώστε να έχουμε ίσο αριθμό από το κάθε είδος) και τα τοποθετούμε σε μια επιφάνεια στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί.
- Πριν η σοκολάτα στερεοποιηθεί, πασπαλίζουμε με τρούφα ΙΟΝ ή με σοκολατένια sprinkles και σερβίρουμε.
- Τα ντόνατ είναι καλύτερα να φαγωθούν ολόφρεσκα. Αν μας περισσέψουν ντόνατ, τα φυλάμε σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς, εκτός ψυγείου, για 1-2 μέρες.
Μίνι ντόνατ φούρνου με γλάσο λευκής, γάλακτος και μαύρης σοκολάτας
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή