Μίνι ταρτάκια με κρέμα πατισερί με λευκή σοκολάτα και ιταλική μαρέγκα

20
180'
Χρόνος εκτέλεσης
4/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Πιάτο : Κέικ, τάρτες & τσουρέκια
Συστατικά : αλεύρι, βανίλια, βούτυρο, γάλα, γλυκόζη, ζάχαρη, ΙΟΝ Κουβερτούρα Λευκή, Κορν φλάουερ, κρυσταλλική ζάχαρη, σαντιγί, αβγά
Σχετικά με το Σεφ :
Aριάδνη Πούλιου
Μίνι ταρτάκια με κρέμα πατισερί με λευκή σοκολάτα και ιταλική μαρέγκα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- 200 γρ βούτυρο
- 100 γρ ζάχαρη
- 1 αβγό
- 300 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- Για την κρέμα πατισερί με λευκή σοκολάτα
- 500 γρ γάλα
- 60 γρ ζάχαρη
- 2 βανίλιες
- 2 αβγά
- 4 κρόκους
- 200 γρ λευκή κουβερτούρα ΙΟΝ
- 50 γρ κορν φλάουερ
- 120 γρ σαντιγί
- 30 γρ βούτυρο
- Ιταλική μαρέγκα
- 6 ασπράδια
- 30 γρ γλυκόζη
- 360 γρ κρυσταλλική ζάχαρη
- 80 γρ νερό
Μέθοδος
- 1.Οδηγίες για την τάρτα: Ανακατεύουμε όλα τα υλικά τρίβοντας τα με τα χέρια ή τοποθετώντας τα στη λεκάνη του μίξερ και χτυπάμε με φτερό μέχρι να φτιάξουμε μια εύπλαστη ζύμη.
- 2.Τυλίγουμε την ζύμη σε μεμβράνη και την τοποθετούμε στο ψυγείο να ξεκουραστεί τουλάχιστον 30 λεπτά.
- 3.Τοποθετώ τη ζύμη ανάμεσα σε 2 λαδόκολλα και την ανοίγω.
- 4.Την κόβω σε τετράγωνα και γεμίζω τα φορμάκια μου αφαιρώντας ό,τι περισσεύει με ένα μαχαίρι.
- 5.Τρυπάω τη ζύμη με ένα πιρούνι βάζω λαδόκολλα και από πάνω βάρος (φασόλια).
- 6.Ψήνω στους 170 για 20 λεπτά .
- 7.Όταν τα ταρτάκια μας ψηθούν τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και τα ξεφορμάρουμε.
- 8.Οδηγίες για την κρέμα πατισερί με λευκή σοκολάτα: Βάζουμε σε κατσαρολάκι το γάλα τη ζάχαρη και τη βανίλια για να βράσουν.
- 9.Σε ένα μπολ χτυπάμε τους κρόκους με τα αβγά, προσθέτουμε το κορν φλάουερ και χτυπάμε δυνατά.
- 10.Ρίχνουμε στο μείγμα το μισό γάλα.
- 11.Ρίχνουμε στο κατσαρολάκι με τη μισή ποσότητα γάλακτος, την λευκή σοκολάτα ψιλοκομμένη και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
- 12.Προσθέτουμε στο κατσαρολάκι το μείγμα με τα αυγά και το τοποθετούμε ξανά στη φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα μέχρι να πήξει η κρέμα.
- 13.Βάζουμε το βούτυρο και ομογενοποιούμε.
- 14.Την αφήνουμε να κρυώσει την καλύπτουμε με μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο.
- 15.Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγί .
- 16.Μόλις η κρέμα κρυώσει προσθέτουμε την σαντιγί και χτυπάμε δυνατά με σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί ή στο mixer με φτερό.
- 17.Οδηγίες για την ιταλική μαρέγκα: Βάζουμε το νερό τη ζάχαρη και τη γλυκόζη να βράσει σε μέτρια φωτιά.
- 18.Μετράμε την θερμοκρασία με θερμόμετρο μέχρι να φτάσει τους 121 βαθμούς.
- 19.Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να καταλαγιάσουν οι φυσαλίδες για 30 δευτερόλεπτα .
- 20.Χτυπάμε τα ασπράδια στο mixer μέχρι να ασπρίσουν και να κάνουν κορυφές , και ρίχνουμε το σιρόπι κορδόνι σε μέτρια ταχύτητα.
- 21.Χτυπάμε την μαρέγκα για τουλάχιστον 15 λεπτά .
- 22.Στήσιμο: Βάζουμε την κρέμα πατίσερι μέσα στα ταρτάκια με ένα κουτάλι. Βάζουμε την ιταλική μαρέγκα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής και δημιουργούμε κορυφές στολίζοντας τα ταρτάκια . Με ένα φλόγιστρο καίμε ελαφρά τις κορυφές.
Μίνι ταρτάκια με κρέμα πατισερί με λευκή σοκολάτα και ιταλική μαρέγκα
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή