×
Αρχική Συνταγές Προϊόντα Τips Μυστικά Επικοινωνία
Αναζήτηση
ΣΥΝΤΑΓΕΣ >

Μίνι ταρτάκια με κρέμα πατισερί με λευκή σοκολάτα και ιταλική μαρέγκα


Μίνι ταρτάκια με κρέμα πατισερί με λευκή σοκολάτα και ιταλική μαρέγκα
Μίνι ταρτάκια με κρέμα πατισερί με λευκή σοκολάτα και ιταλική μαρέγκα
20
180'
Χρόνος εκτέλεσης
4/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή

Μίνι ταρτάκια με κρέμα πατισερί με λευκή σοκολάτα και ιταλική μαρέγκα

heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
  • 200 γρ βούτυρο
  • 100 γρ ζάχαρη
  • 1 αβγό
  • 300 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Για την κρέμα πατισερί με λευκή σοκολάτα
  • 500 γρ γάλα
  • 60 γρ ζάχαρη
  • 2 βανίλιες
  • 2 αβγά
  • 4 κρόκους
  • 200 γρ λευκή κουβερτούρα ΙΟΝ
  • 50 γρ κορν φλάουερ
  • 120 γρ σαντιγί
  • 30 γρ βούτυρο
  • Ιταλική μαρέγκα
  • 6 ασπράδια
  • 30 γρ γλυκόζη
  • 360 γρ κρυσταλλική ζάχαρη
  • 80 γρ νερό
Μέθοδος
  • 1.Οδηγίες για την τάρτα: Ανακατεύουμε όλα τα υλικά τρίβοντας τα με τα χέρια ή τοποθετώντας τα στη λεκάνη του μίξερ και χτυπάμε με φτερό μέχρι να φτιάξουμε μια εύπλαστη ζύμη.
  • 2.Τυλίγουμε την ζύμη σε μεμβράνη και την τοποθετούμε στο ψυγείο να ξεκουραστεί τουλάχιστον 30 λεπτά.
  • 3.Τοποθετώ τη ζύμη ανάμεσα σε 2 λαδόκολλα και την ανοίγω.
  • 4.Την κόβω σε τετράγωνα και γεμίζω τα φορμάκια μου αφαιρώντας ό,τι περισσεύει με ένα μαχαίρι.
  • 5.Τρυπάω τη ζύμη με ένα πιρούνι βάζω λαδόκολλα και από πάνω βάρος (φασόλια).
  • 6.Ψήνω στους 170 για 20 λεπτά .
  • 7.Όταν τα ταρτάκια μας ψηθούν τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και τα ξεφορμάρουμε.
  • 8.Οδηγίες για την κρέμα πατισερί με λευκή σοκολάτα: Βάζουμε σε κατσαρολάκι το γάλα τη ζάχαρη και τη βανίλια για να βράσουν.
  • 9.Σε ένα μπολ χτυπάμε τους κρόκους με τα αβγά, προσθέτουμε το κορν φλάουερ και χτυπάμε δυνατά.
  • 10.Ρίχνουμε στο μείγμα το μισό γάλα.
  • 11.Ρίχνουμε στο κατσαρολάκι με τη μισή ποσότητα γάλακτος, την λευκή σοκολάτα ψιλοκομμένη και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
  • 12.Προσθέτουμε στο κατσαρολάκι το μείγμα με τα αυγά και το τοποθετούμε ξανά στη φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα μέχρι να πήξει η κρέμα.
  • 13.Βάζουμε το βούτυρο και ομογενοποιούμε.
  • 14.Την αφήνουμε να κρυώσει την καλύπτουμε με μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο.
  • 15.Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγί .
  • 16.Μόλις η κρέμα κρυώσει προσθέτουμε την σαντιγί και χτυπάμε δυνατά με σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί ή στο mixer με φτερό.
  • 17.Οδηγίες για την ιταλική μαρέγκα: Βάζουμε το νερό τη ζάχαρη και τη γλυκόζη να βράσει σε μέτρια φωτιά.
  • 18.Μετράμε την θερμοκρασία με θερμόμετρο μέχρι να φτάσει τους 121 βαθμούς.
  • 19.Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να καταλαγιάσουν οι φυσαλίδες για 30 δευτερόλεπτα .
  • 20.Χτυπάμε τα ασπράδια στο mixer μέχρι να ασπρίσουν και να κάνουν κορυφές , και ρίχνουμε το σιρόπι κορδόνι σε μέτρια ταχύτητα.
  • 21.Χτυπάμε την μαρέγκα για τουλάχιστον 15 λεπτά .
  • 22.Στήσιμο: Βάζουμε την κρέμα πατίσερι μέσα στα ταρτάκια με ένα κουτάλι. Βάζουμε την ιταλική μαρέγκα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής και δημιουργούμε κορυφές στολίζοντας τα ταρτάκια . Με ένα φλόγιστρο καίμε ελαφρά τις κορυφές.
Μίνι ταρτάκια με κρέμα πατισερί με λευκή σοκολάτα και ιταλική μαρέγκα
heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Εγγραφείτε εδώ:
ion
Επισκεφθείτε επίσης:
ion
Ακολουθήστε μας:
Βρείτε μας στους επίσημους λογαριασμούς μας
@Amigdalou.ION @iongiapanta