Moelleux σοκολάτας με Nucrema και cranberries

6-8
30'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Συστατικά : κανέλα, κράνμπερυ, χυμός πορτοκαλιού, ION Nucrema, αβγά, αλάτι, αλεύρι, βανίλια, βούτυρο, γλυκάνισος, ζάχαρη
Σχετικά με το Σεφ :
Βαλάντης Γραβάνης
Moelleux σοκολάτας με Nucrema και cranberries

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- Για το moelleux
- 120 γρ βούτυρο
- 4 αβγά
- 2 κρόκοι
- 130 γρ ζάχαρη
- 65 γρ αλεύρι
- 1 βανίλια
- 1 πρέζα αλάτι
- 300 γρ πραλίνα Nucrema ION
- 20γρ. κακάο ION
- Για την σάλτσα με cranberries
- 200γρ. cranberries
- 200γρ. ζάχαρη
- 100ml νερό
- 100ml χυμό πορτοκάλι
- 2 τεμ. αστεροειδή γλυκάνισο
- 1 ξύλο κανέλας
Μέθοδος
- 1.Λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά.
- 2.Αφαιρούμε από την φωτιά και προσθέτουμε την πραλίνα σοκολάτας.
- 3.Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε γρήγορα μέχρι να γίνει ομογενοποίηση και να αφρατέψει.
- 4.Προσθέτουμε το μείγμα με το βουτύρου και την πραλίνα Nucrema και ανακατεύουμε.
- 5.Στην συνέχεια βάζουμε το αλεύρι το αλάτι και την βανίλια και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα μείγμα ομογενοποιημένο.
- 6.Αλείφουμε την εσωτερική επιφάνεια από τις φόρμες μας με βούτυρο και έπειτα καλύπτουμε με κακάο.
- 7.Χτυπάμε για να φύγει το περιττό κακάο και γεμίζουμε τα 2/3 με το μείγμα.
- 8.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο,αέρα,για 8 με 12 λεπτά ανάλογα με το μέγεθος από τις φόρμες μας.
- 9.Με ένα μαχαίρι χαράζουμε τα σουφλέ περιμετρικά για να ξεκολλήσει από τα τοιχώματα και αναποδογυρίζουμε.
- 10.Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι όλα τα υλικά μας εκτός από τα cranberries και τα αφήνουμε να βράσουν για 5-6 λεπτά,η σάλτσα μας θα έχει δέσει και προσθέτουμε στο τέλος και τα cranberries και βράζουμε για αλλά 2 λεπτά, αφήνουμε την σάλτσα μας να κρυώσει.
- 11.Σερβίρουμε πάνω από το moelleux με την σάλτσα μας.
Moelleux σοκολάτας με Nucrema και cranberries
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή