Monkey bread με κλασική κουβερτούρα και σταγόνες κουβερτούρας γάλακτος ΙΟΝ

3
2/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Πιάτο : Μπάρες & σνακ, Πρωϊνό/ Brunch
Συστατικά : κανέλα, καφέ ζάχαρη, κρέμα γάλακτος, κρυσταλλική ζάχαρη, μαγιά ξερή, αβγά, αλεύρι, βούτυρο, γάλα, ΙΟΝ Κουβερτούρα Κλασική, ΙΟΝ Σταγόνες Κουβερτούρας
Σχετικά με το Σεφ :
Μιχάλης Σαράβας
Monkey bread με κλασική κουβερτούρα και σταγόνες κουβερτούρας γάλακτος ΙΟΝ

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Για το monkey bread με κλασική κουβερτούρα και σταγόνες κουβερτούρας γάλακτος ΙΟΝ θα χρειαστούμε :
- Κλασική κουβερτούρα ΙΟΝ
- Σταγόνες κουβερτούρας γάλακτος ΙΟΝ
- Κανελοζάχαρη
Συστατικά
- Για τη ζύμη του monkey bread θα χρειαστούμε
- 200 γρ νερό
- 60 γρ γάλα
- 9 γρ μαγιά ξηρή
- 50 γρ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
- 25 γρ ζάχαρη καστανή
- 1 τεμάχιο αυγό (ή 50 γρ αυγό)
- Λίγο τριμμένο μπαχάρι
- 1 γρ κανέλα σκόνη
- 50 γρ βούτυρο λιωμένο
- 500 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 100 γρ αλεύρι μαλακό
- 200 γρ κλασική κουβερτούρα ΙΟΝ (ψιλοκομμένη)
- Για την κανελοζάχαρη θα χρειαστούμε
- 150 γρ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
- 2 γρ κανέλα σκόνη
- Για το ντεκόρ θα χρειαστούμε
- 125 γρ κλασική σοκολάτα κουβερτούρα ΙΟΝ (ψιλοκομμένη)
- 60 γρ κρέμα γάλακτος ζωική 35% λιπαρά
- 50 γρ σταγόνες κουβερτούρας γάλακτος ΙΟΝ
- Θα χρειαστούμε επιπλέον: Λεκάνη, κατσαρόλα, σύρμα, 3 τεμάχια φόρμες μακρόστενες ή στρογγυλές για κέικ, μαρίζ, αντικολλητική μεμβράνη.
Μέθοδος
- 1.Για τη ζύμη του monkey bread: Τοποθετούμε μέσα σε μια λεκάνη το νερό, το γάλα, την ξηρή μαγιά, την λευκή κρυσταλλική ζάχαρη, την καστανή ζάχαρη, το αυγό, το τριμμένο μπαχάρι και την τριμμένη κανέλα. Ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να ενωθούν τα υλικά μεταξύ τους. Προσθέτουμε το βούτυρο λιωμένο αλλά χλιαρό (όχι ζεστό) και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με το σύρμα μέχρι να ενωθεί και αυτό με τα προηγούμενα υλικά.
- 2.Προσθέτουμε μέσα στην λεκάνη το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το μαλακό αλεύρι (και τα δύο κοσκινισμένα) και την ψιλοκομμένη μαύρη σοκολάτα κλασική ΙΟΝ και ανακατεύουμε με τα χέρια μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά μεταξύ τους και να προκύψει μια ζύμη. Πλάθουμε για 5 λεπτά περίπου μέχρι να γίνει η ζύμη λεία και με σφιχτή δομή όπως π.χ αυτή ενός ψωμιού.
- 3.Στρογγυλοποιούμε την ζύμη και την σκεπάζουμε μέσα στην λεκάνη, με αντικολλητική μεμβράνη. Αφήνουμε να φουσκώσει η ζύμη στο εξωτερικό περιβάλλον, περίπου στο διπλάσιο του αρχικού της όγκου.
- 4.Στην συνέχεια ζυγίζουμε σε τεμάχια των 30 γρ έκαστο και πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια.
- 5.Αλείφουμε τα μπαλάκια με κρύο νερό και τα τυλίγουμε σε κανελοζάχαρη.
- 6.Τοποθετούμε τα μπαλάκια σε σεμιζαρισμένες (με βούτυρο και αλεύρι) φόρμες μακρόστενες ή στρογγυλές για κέικ. Καλύπτουμε τον πάτο της φόρμας και τοποθετούμε επιπλέον μερικά μπαλάκια στο επάνω μέρος. Αφήνουμε στο εξωτερικό περιβάλλον, σκεπασμένες στην επιφάνεια της κάθε φόρμας με μεμβράνη, μέχρι να διπλασιαστούν περίπου σε όγκο τα μπαλάκια.
- 7.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 30 λεπτά περίπου. Με την έξοδο από τον φούρνο ξεφορμάρουμε άμεσα και αφήνουμε νε κρυώσει εντελώς.
- 8.Για το ντεκόρ: Λιώνουμε σε μπαιν-μαρί την ψιλοκομμένη κλασική σοκολάτα κουβερτούρα ΙΟΝ. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και την προσθέτουμε μέσα στην λιωμένη σοκολάτα. Ανακατεύουμε με μια μαρίζ μέχρι την πλήρη ομογενοποίηση των υλικών μεταξύ τους, έτσι ώστε να προκύψει ένα γυαλιστερό αλλά παχύρευστο γκανάζ.
- 9.Για την παρουσίαση: Επικαλύπτουμε με το γκανάζ την επιφάνεια από το monkey bread και προσθέτουμε σταγόνες κουβερτούρας γάλακτος ΙΟΝ. Σερβίρουμε σε σκεύος της αρεσκείας μας.
Monkey bread με κλασική κουβερτούρα και σταγόνες κουβερτούρας γάλακτος ΙΟΝ
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή