Μωσαϊκό με Φυστικοβούτυρο

1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Πιάτο : Κέικ, τάρτες & τσουρέκια
Συστατικά : ION Patisserie FONDUE Σοκολάτας, ION Patisserie Κουβερτούρα Κλασική, ζαχαρούχο γάλα, μπισκότα ολικής άλεσης, πορτοκάλι, φιστικοβούτυρο
Σχετικά με το Σεφ :
Δημήτρης Μακρυνιώτης
Μωσαϊκό με Φυστικοβούτυρο

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- 300 γρ. φυστικοβούτυρο
- 300 γρ. ΙΟΝ Patisserie Κουβερτούρα κλασική
- Ζαχαρούχο γάλα (1 κουτί)
- 250 γρ. Μπισκότα ολικής άλεσης
- Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
- 1 ION Patisserie FONDUE Σοκολάτας
Μέθοδος
- 1. Σε ένα μπεν μαρί ζεσταίνουμε καλά τη σοκολάτα με το φυστικοβούτυρο μέχρι να γίνει ένα γκανάζ. Αδειάζουμε το γκανάζ σε ένα μπολ και ρίχνουμε μέσα το ζαχαρούχο γάλα ανακατεύοντας μέχρι να γίνουν ένα μείγμα. Έπειτα προσθέτουμε στο μείγμα μας το ξύσμα και τα μπισκότα.
- 2. Σε μια μακρόστενη φόρμα κέικ βάζουμε μεμβράνη για να καλύψουμε όλη την εσωτερική της επιφάνεια, έπειτα αδειάζουμε μέσα το μείγμα μας και το κλείνουμε με τη μεμβράνη.
- 3. Βάζουμε στο ψυγείο τον κορμό μας για τουλάχιστον 3 ώρες και τέλος αφού έχει παγώσει τον ξεφορμάρουμε και αφαιρούμε την μεμβράνη. Διατηρείται πάντα στο ψυγείο.
- 4. Σε ένα Μπεν Μαρί σε χαμηλή φωτιά ζεσταίνουμε ένα ION Patisserie FONDUE Σοκολάτας χωρίς καπάκι μέχρι να λιώσει καλά.
- 5. Όταν το μωσαϊκό μας έχει παγώσει καλά το ξεφορμάρουμε και το περιχύνουμε με το ION Patisserie FONDUE Σοκολάτας.
- 6. Προαιρετικά γαρνίρουμε με κομμάτια μπισκότων ή ξηρών καρπών.
Μωσαϊκό με Φυστικοβούτυρο
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή