Μους φράουλας με σοκολάτα ΙΟΝ Γάλακτος

12
45'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Πιάτο : Παγωμένα & Δροσερά, Κεράσματα
Συστατικά : δημητριακά, δυόσμος, ζάχαρη, ζελατίνη, καρύδια, πουρές φράουλας, σοκολάτα γάλακτος ΙΟΝ, φράουλες, αβγά, βούτυρο
Σχετικά με το Σεφ :
Βαλάντης Γραβάνης
Μους φράουλας με σοκολάτα ΙΟΝ Γάλακτος

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- Για την βάση
- 300 γρ σοκολάτα ΙΟΝ Γάλακτος
- 350 γρ δημητριακά
- 50 γρ βούτυρο λιωμένο
- 50 γρ καρύδια
- Για την μους
- 20 γρ φύλλα ζελατίνης (μαλακώνουμε σε κρύο νερό)
- 300 γρ πουρέ φράουλα
- 2 ασπράδια αυγών
- 130 γρ ζάχαρη
- Για το γαρνίρισμα
- 300 γρ φρέσκες φράουλες
- 100 γρ καρύδια
- Φύλλα δυόσμου
Μέθοδος
- 1.Για την βάση: Σε μπεν μαρί λιώνουμε την σοκολάτα ΙΟΝ Γάλακτος με το βούτυρο.
- 2.Σπάμε ελαφρά τα δημητριακά και τα καρύδια στο μούλτι. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά με μια μαρίζ, στρώνουμε σε ένα ταψί και τοποθετούμε στην κατάψυξη για 10 λεπτά.
- 3.Για την μους: Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε τον μισό πουρέ φράουλα, προσθέτουμε τη μαλακωμένη ζελατίνη και ανακατεύουμε για να διαλυθεί.
- 4.Προσθέτουμε τον υπόλοιπο πουρέ και ανακατεύουμε. Αφήνουμε το μείγμα του φράουλας να κρυώσει.
- 5.Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τα ασπράδια με τη ζάχαρη, δημιουργούμε μια μαρέγκα.
- 6.Προσθέτουμε το ένα τρίτο της μαρέγκας στον πουρέ φράουλα για να αραιώσει και να γίνει πιο αφράτο το μείγμα.
- 7.Ενσωματώνουμε και την υπόλοιπη μαρέγκα.
- 8.Μοιράζουμε τη μους πάνω από την βάση και τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει.
- 9.Γαρνίρουμε με φρέσκες φράουλες κομμένες, καρυδιά και μερικά φύλλα δυόσμου.
Μους φράουλας με σοκολάτα ΙΟΝ Γάλακτος
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή