Μους φυστικοβούτυρο – σοκολάτα ΙΟΝ

6
25'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Πιάτο : Παγωμένα & Δροσερά, Κεράσματα
Συστατικά : λάδι καρύδας, σιρόπι αγαύης, τόφου, φιστικοβούτυρο, γάλα αμυγδάλου, ΙΟΝ Κουβερτούρα Κλασική, κράκερ χωρίς γλουτένη, κρέμα καρύδας
Σχετικά με το Σεφ :
Βαλάντης Γραβάνης
Μους φυστικοβούτυρο – σοκολάτα ΙΟΝ

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- Για την βάση
- 1 πακέτο κράκερ χωρίς γλουτένη
- 70γρ. λάδι καρύδας
- Για την γέμιση
- 350γρ. τοφού
- 115γρ. φυτικό φυστικοβούτυρο
- 60γρ. σιρόπι αγαύης
- 400ml κρέμα γάλακτος καρύδας
- Για την επικάλυψη
- 80ml γάλα αμυγδάλου
- 220γρ. κουβερτούρα ΙΟΝ
Μέθοδος
- 1.Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190 C βαθμούς.
- 2.Λιώνουμε στο μούλτι τα κράκερ, προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και χτυπάμε μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές μείγμα. Απλώνουμε το μείγμα σε ένα ταψί προσεκτικά ώστε να καλυφθεί όλη η επιφάνεια και το ψήνουμε για 10΄ έως ότου πάρει ένα χρυσαφί χρώμα. Όταν η βάση είναι έτοιμη, την αποσύρουμε από το φούρνο και τη βάζουμε στην άκρη να κρυώσει. Μόλις κρυώσει το σπάμε σε ποτήρια σερβιρίσματος.
- 3.Χτυπάτε στο μίξερ το τόφου, το φυστικοβούτυρο και το σιρόπι αγαύης ώσπου το μείγμα να αποκτήσει μια ομοιογενή υφή.
- 4.Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος καρύδας ώστε να αφρατέψει και την προσθέτουμε στο μείγμα με το φυστικοβούτυρο ανακατεύοντας πολύ καλά. Όταν είναι έτοιμο, ρίχνουμε 2-3 κουταλιές της σούπας σε κάθε ποτηράκι. Τα βάζουμε στο ψυγείο να παγώσουν.
- 5.Για την επικάλυψη, σιγοβράζουμε το γάλα αμυγδάλου και στη συνέχεια βάζουμε την κουβερτούρα ΙΟΝ σε κομματάκια και περιμένουμε να λιώσουν. Ανακατεύουμε πολύ απαλά με μια σπάτουλα μέχρι να σχηματιστεί ένα μείγμα με απαλή υφή. Συμπληρώνουμε στα ποτηράκια και ξαναβάζουμε στο ψυγείο μέχρι να σφίξουν.
Μους φυστικοβούτυρο – σοκολάτα ΙΟΝ
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή