Μους γιαουρτιού με γεύση βανίλια σοκολάτα και φράουλες

10
330'
Χρόνος εκτέλεσης
2/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Πιάτο : Παγωμένα & Δροσερά
Συστατικά : γιαούρτι, ζάχαρη, ζελατίνη, ΙΟΝ Κακάο, κρέμα γάλακτος, κρυσταλλική ζάχαρη, χυμός λεμονιού, βανίλια, γάλα
Σχετικά με το Σεφ :
Aριάδνη Πούλιου
Μους γιαουρτιού με γεύση βανίλια σοκολάτα και φράουλες

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- Συστατικά για τη σάλτσα σοκολάτας
- 40 γρ κακάο ΙΟΝ
- 95 γρ ζάχαρη
- 2 φύλλα ζελατίνη
- 40 γρ γάλα
- 200 ml νερό κρύο
- Συστατικά για την μους
- 210 ml γάλα
- 1 κ.σ βανίλια
- 2 φύλλα ζελατίνη
- 190 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
- 450 γρ γιαούρτι στραγγιστό
- 1κ.σ χυμό λεμόνι
- 240 γρ κρέμα γάλακτος
Μέθοδος
- 1.Εκτέλεση για τη σοκολάτα: Βάζουμε τη ζελατίνη μέσα στο κρύο νερό για να μαλακώσει.
- 2.Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τη ζάχαρη το κακάο τις ζελατίνες το κρύο νερό και το γάλα και ανακατεύουμε τα υλικά να ομογενοποιηθούν με ένα σύρμα.
- 3.Βάζουμε το κατσαρολάκι πάνω στη φωτιά και μόλις έρθει σε βρασμό το κατεβάζουμε από τη φωτιά και και το αφήνουμε στην άκρη.
- 4.Εκτέλεση για τη μους γιαουρτιού: Βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης να μαλακώσουν μέσα σε κρύο νερό.
- 5.Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα τη βανίλια τη ζελατίνη ανακατεύουμε και φέρνουμε σε βρασμό.
- 6.Σε ένα μπολ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγί.
- 7.Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι τη ζάχαρη και το λεμόνι και ομογενοποιούμε.
- 8.Προσθέτουμε τη σαντιγί σιγά σιγά και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.
- 9.Προσθέτουμε το μείγμα με το γάλα μέσα στο μπολ με την σαντιγί και ομογενοποιούμε.
- 10.Τοποθετούμε το μείγμα σε ποτήρια και τα βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
- 11.Μετά με ένα κουτάλι βάζουμε από πάνω 4 κ.σ σοκολάτα και ξανά τοποθετούμε τα ποτήρια στο ψυγείο για άλλες 4 με 5 ώρες.
- 12.Στολίζουμε το γλυκό μας με φράουλες.
Μους γιαουρτιού με γεύση βανίλια σοκολάτα και φράουλες
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή