Μους καρύδας με λευκή σοκολάτα

4-5
60'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Μους καρύδας με λευκή σοκολάτα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- 250 γρ. λευκή κουβερτούρα ΙΟΝ
- 170 γρ. κρέμα γάλακτος με 35%-36% λιπαρά
- 50 γρ. ινδική καρύδα, τριμμένη
- 3 αυγά
- 40 γρ. ζάχαρη
Μέθοδος
- 1.Κόβουμε σε μικρά κομμάτια την λευκή κουβερτούρα ΙΟΝ.
- 2.Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και την καρύδα και βάζουμε στη φωτιά.
- 3.Αποσύρουμε μόλις πάρει βράση η κρέμα και αδειάζουμε πάνω από την ψιλοκομμένη σοκολάτα.
- 4.Αφήνουμε 1-2 λεπτά να μαλακώσει η σοκολάτα και ανακατεύουμε με μια μαρίζ ώστε να λιώσει.
- 5.Ξεχωρίζουμε τους κρόκους με τα ασπράδια.
- 6.Σε ένα μπολ χτυπάμε ελαφρώς τους κρόκους και τους προσθέτουμε στο μείγμα σοκολάτας και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
- 7.Χτυπάμε τα ασπράδια με τη ζάχαρη στο μίξερ μέχρι να γίνει μια σφιχτή μαρέγκα.
- 8.Ενσωματώνουμε τη μαρέγκα στο μείγμα ανακατεύοντας με τη μαρίζ.
- 9.Μοιράζουμε τη μους σε ποτήρια και τη βάζουμε για 2-3 ώρες στο ψυγείο προτού σερβίρουμε.
Μους καρύδας με λευκή σοκολάτα
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή