Mους με ΙΟΝ Patisserie λευκή κουβερτούρα και τζελ μελιού
4-6
20'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Συστατικά : ζάχαρη, ζελατίνη, θυμάρι, ΙΟΝ Κουβερτούρα Λευκή, κρέμα γάλακτος, μέλι, μπισκότα, πορτοκάλι, αβγά, γάλα
Σχετικά με το Σεφ :
Μίκα Παντελάκη
Mους με ΙΟΝ Patisserie λευκή κουβερτούρα και τζελ μελιού

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- Υλικά για τη μους
- 250γρ κρέμα γάλακτος
- 250γρ γάλα
- 80γρ ζάχαρη
- 100γρ κρόκοι
- 200γρ ΙΟΝ Parisserie Λευκή Κουβερτούρα
- Υλικά για το τζελ μελιού
- 90γρ μέλι θυμαρίσιο
- 70γρ νερό
- 3 φύλλα ζελατίνης μουλιασμένα σε κρύο νερό
- Υλικά για το μπισκότο
- μπισκότα κανέλας θριμματισμένα
- ξύσμα πορτοκάλι
- φρέσκο ψιλοκομμένο θυμάρι
Μέθοδος
- 1.Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνω (μέτρια θερμοκρασία) την κρέμα γάλακτος, το γάλα και την ζάχαρη. Μόλις η ζάχαρη λιώσει ρίχνω αργά και με σταθερό ρυθμό το μείγμα στους κρόκους ανακατεύοντας.
- 2.Έπειτα ξαναρίχνω το μείγμα στο κατσαρολάκι (μέτρια φωτιά) και ανακατεύω διαρκώς μέχρι το μείγμα να αρχίσει να πήζει. Τέλος το ρίχνω πάνω στην ψιλοκομμένη κουβερτούρα και ανακατεύω ξανά. Αποθηκεύω στο ψυγείο μέχρι το μείγμα να πήξει.
- 3.Αν το μείγμα μας είναι αρκετά σφιχτό όταν πήξει μπορεί να χρειαστεί να το ανακατέψουμε καλά με ένα σύρμα χειρός. Μόλις γίνει αυτό γεμίζω με την μους ποτήρια (ή βαζάκια) ή αν θέλω στήνω το γλυκό μου σε πιάτα.
- 4.Εκτέλεση για το τζελ μελιού: Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνω το νερό με το μέλι μέχρι να λιώσει. Έπειτα ρίχνω τις μαλακωμένες ζελατίνες και ανακατεύω καλά μέχρια να διαλυθούν.
- 5.Αφήνω στο ψυγείο να κρυώσει το τζελ, και αν χρειάζεται έπειτα χτυπάω με ένα μίξερ (μπλέντερ χειρός) και προσθέτω λίγο νερό (με το μάτι) για να φτιάξω την υφή του. Είναι πιθανόν να μην χρειαστεί νερό με το χτύπημα.
- 6.Εκτέλεση για το μπισκότο: Ανακατεύω όλα τα υλικά μαζί και τοποθετώ πάνω από το γλυκό μου.
Mους με ΙΟΝ Patisserie λευκή κουβερτούρα και τζελ μελιού
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή