×
Αρχική Συνταγές Προϊόντα Τips Μυστικά Επικοινωνία
Αναζήτηση
ΣΥΝΤΑΓΕΣ >

Μους με κουβερτούρα γάλακτος ΙΟΝ με coulis mango


Μους με κουβερτούρα γάλακτος ΙΟΝ με coulis mango
Μους με κουβερτούρα γάλακτος ΙΟΝ με coulis mango
8
90'
Χρόνος εκτέλεσης
2/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή

Μους με κουβερτούρα γάλακτος ΙΟΝ με coulis mango

heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Για να παρασκευάσουμε το Μους με σοκολάτα γάλακτος ΙΟΝ με coulis mango θα χρειαστούμε :

  1. Το μπισκότο της αρεσκείας μας τριμμένο
  2. Το μους με σοκολάτα γάλακτος ΙΟΝ
  3. Το coulis mango
Συστατικά
  • Για το τριμμένο μπισκότο θα χρειαστούμε
  • 300 γρ μπισκότα της αρεσκείας μας τριμμένα
  • 50 γρ βούτυρο λιωμένο χλιαρό
  • Για το μους με κουβερτούρα γάλακτος ΙΟΝ θα χρειαστούμε
  • 50 γρ κρέμα γάλακτος
  • 100 γρ κουβερτούρα γάλακτος ΙΟΝ
  • 200 γρ σαντιγί ζωική μισοχτυπημένη
  • Για το coulis mango θα χρειαστούμε
  • 280 γρ πουρέ mango
  • 30 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
  • 2 γρ χυμό λεμόνι
  • 5 γρ φύλλα ζελατίνης
  • Θα χρειαστούμε επιπλέον: κάδος του μίξερ, σύρμα του μίξερ, κατσαρόλα, λεκάνη, σύρμα, μαρίζ.
Μέθοδος
  • 1.Για το τριμμένο μπισκότο : Τοποθετούμε μέσα σε μια λεκάνη το μπισκότο της αρεσκείας μας και το τρίβουμε. Λιώνουμε το βούτυρο και το προσθέτουμε μέσα στο λεπτά τριμμένο μπισκότο ανακατεύοντας με τα χέρια μέχρι να ενωθούν τα δύο υλικά μεταξύ τους.
  • 2.Για το μους με κουβερτούρα γάλακτος ΙΟΝ : Τοποθετούμε την κρέμα γάλακτος μέσα σε μια κατσαρόλα και σε χαμηλή φωτιά μέχρι το σημείο βρασμού.
  • 3.Παράλληλα ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα γάλακτος ΙΟΝ και την τοποθετούμε μέσα σε μια λεκάνη και σε μπεν-μαρί έτσι ώστε να λιώσει ανακατεύοντας με μια μαρίζ.
  • 4.Προσθέτουμε την ζεστή κρέμα γάλακτος μέσα στη λιωμένη σοκολάτα, αφαιρούμε την λεκάνη από το μπεν- μαρί και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να ενσωματωθούν πολύ καλά μεταξύ τους τα δύο υλικά και να προκύψει μια παχύρευστη γκανάζ. Αφήνουμε να κρυώσει η γκανάζ, εκτός ψυγείου για 30 λεπτά περίπου.
  • 5.Χτυπάμε την ζωική κρέμα γάλακτος στο μίξερ με το σύρμα μέχρι να προκύψει μια μισοχτυπημένη σαντιγί (σαν γιαούρτι).
  • 6.Στη συνέχεια προσθέτουμε την κρύα αλλά ρευστή γκανάζ μέσα στην σαντιγί και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι την πλήρη ομογενοποίηση όλων των υλικών.
  • 7.Για το coulis mango : Τοποθετούμε τον πουρέ mango μαζί με τη ζάχαρη και το χυμό λεμόνι μέσα σε μια κατσαρόλα και ανακατεύουμε με μια κουτάλα μέχρι να βράσουν.
  • 8.Μετά το βρασμό, αποσύρουμε τη κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε τα μαλακωμένα φύλλα ζελατίνας (που τα έχουμε μουλιάσει από πριν σε κρύο νερό για 5 περίπου λεπτά). Ανακατεύουμε με τη κουτάλα μέχρι να λιώσουν.
  • 9.Αφήνουμε για 5 λεπτά το coulis mango να κρυώσει λίγο και επικαλύπτουμε όλη την επιφάνεια του γλυκού.
  • 10.Σύνθεση του γλυκού : Σε σκεύος της αρεσκείας μας τοποθετούμε το τριμμένο μπισκότο με το βούτυρο σαν βάση, προσθέτουμε το μους κουβερτούρας γάλακτος ΙΟΝ και το αφήνουμε να σταθεροποιηθεί στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου. Τέλος προσθέτουμε το coulis mango σε όλη την επιφάνεια και σερβίρουμε σε σκεύος της αρεσκείας μας. Ντεκοράρουμε κατά βούληση.
Μους με κουβερτούρα γάλακτος ΙΟΝ με coulis mango
heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Εγγραφείτε εδώ:
ion
Επισκεφθείτε επίσης:
ion
Ακολουθήστε μας:
Βρείτε μας στους επίσημους λογαριασμούς μας
@Amigdalou.ION @iongiapanta