Μους με τρία είδη σοκολάτας ΙΟΝ

10
90'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Πιάτο : Σοκολάτα αγάπη μου, Παγωμένα & Δροσερά
Συστατικά : ΙΟΝ Κουβερτούρα Λευκή, κρέμα γάλακτος, σαντιγί, ΙΟΝ Κουβερτούρα Γάλακτος, ΙΟΝ Κουβερτούρα Κλασική
Σχετικά με το Σεφ :
Μιχάλης Σαράβας
Μους με τρία είδη σοκολάτας ΙΟΝ

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Για να φτιάξουμε τα μους με τα τρία είδη σοκολάτας θα χρειαστούμε :
- Μους με μαύρη σοκολάτα
- Μους με γάλακτος σοκολάτα
- Μους με λευκή σοκολάτα
Συστατικά
- Για το μους με μαύρη σοκολάτα θα χρειαστούμε
- 50 γρ κρέμα γάλακτος
- 90 γρ κουβερτούρα ΙΟΝ
- 190 γρ σαντιγί ζωική μισοχτυπημένη
- Για το μους με γάλακτος σοκολάτα θα χρειαστούμε
- 50 γρ κρέμα γάλακτος
- 100 γρ κουβερτούρα γάλακτος ΙΟΝ
- 200 γρ σαντιγί ζωική μισοχτυπημένη
- Για το μους με λευκή σοκολάτα θα χρειαστούμε
- 50 γρ κρέμα γάλακτος
- 110 γρ κουβερτούρα λευκή ΙΟΝ
- 210 γρ σαντιγί ζωική μισοχτυπημένη
- Θα χρειαστούμε επιπλέον: κατσαρόλα, σύρμα, μίξερ, κάδο του μίξερ, σύρμα για το μίξερ, λεκάνη, τσέρκι διαστάσεων 20x20.
Μέθοδος
- 1.Για όλα τα μους ανεξάρτητα από την επιλογή της σοκολάτας που θα χρησιμοποιήσουμε, η διαδικασία είναι ίδια: Τοποθετούμε την κρέμα γάλακτος μέσα σε μια κατσαρόλα και σε χαμηλή φωτιά μέχρι το σημείο βρασμού.
- 2.Παράλληλα ψιλοκόβουμε την σοκολάτα (μαύρη, γάλακτος, λευκή) και την τοποθετούμε μέσα σε μια λεκάνη και σε μπεν-μαρί έτσι ώστε να λιώσει ανακατεύοντας με μια μαρίζ.
- 3.Προσθέτουμε την ζεστή κρέμα γάλακτος μέσα στη λιωμένη σοκολάτα, αφαιρούμε την λεκάνη από το μπεν- μαρί και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να ενσωματωθούν πολύ καλά μεταξύ τους τα δύο υλικά και να προκύψει μια παχύρευστη γκανάζ. Αφήνουμε να κρυώσει η γκανάζ εκτός ψυγείου για 30 λεπτά περίπου.
- 4.Χτυπάμε την ζωική κρέμα γάλακτος στο μίξερ με το σύρμα μέχρι να προκύψει μια μισοχτυπημένη σαντιγί (σαν γιαούρτι).
- 5.Στη συνέχεια προσθέτουμε την κρύα αλλά ρευστή γκανάζ μέσα στην σαντιγί και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι την πλήρη ομογενοποίηση όλων των υλικών.
- 6.Τέλος σερβίρουμε άμεσα σε τσέρκι της αρεσκείας μας και τοποθετούμε στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα έτσι ώστε να σταθεροποιηθεί το μους.
- 7.Επαναλαμβάνουμε ακριβώς την ίδια διαδικασία και με τα υπόλοιπα μους.
- 8.Για το ντεκόρ μπορούμε στην επιφάνεια των μους να τοποθετήσουμε πουρέ φρούτου της αρεσκείας μας και από πάνω γραμμές λιωμένης σοκολάτας.
- 9.Για την βάση βάζουμε μπισκότο της αρεσκείας μας ή γκοφρέτα ΙΟΝ.
Μους με τρία είδη σοκολάτας ΙΟΝ
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή