





Μους Σοκολάτας με 2 Υλικά

Προσθήκη
στα αγαπημένα
- 400 γρ. ρεβίθια σε νερό (1 κονσέρβα)
- 250 γρ. κλασική κουβερτούρα IΟΝ patisserie
- 30 γρ. ζάχαρη άχνη
- Μια βανίλια
Σε ένα μεγάλο μπολ, σουρώνουμε την κονσέρβα με τα ρεβίθια και κρατάμε το νερό.
Έπειτα, με ένα μίξερ χειρός, χτυπάμε σε μεσαία προς δυνατή ταχύτητα το νερό από τα ρεβίθια, προσθέτοντας προαιρετικά την ζάχαρη και την βανίλια.
Μετά από περίπου 5 με 7 λεπτά χτυπήματος, το ρεβιθόνερο θα έχει αποκτήσει την υφή και τη δομή μιας σφιχτής μαρέγκας.
Στη συνέχεια, σε ένα μπεν μαρί, λιώνουμε την κουβερτούρα μας (αν θέλουμε πιο αέρινη υφή στην μους, χρησιμοποιούμε τα 200 γρ. της κουβερτούρας).
Όταν λιώσει η κουβερτούρα, την κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το 1/3 της μαρέγκας, ανακατεύοντας με μια μαρίζ, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Αμέσως μετά, προσθέτουμε και την υπόλοιπη μαρέγκα, συνεχίζοντας το ανακάτεμα με την μαρίζ μέχρι να γίνει μια ομοιογενής μους.
Τέλος, μοιράζουμε σε σκεύη της επιλογής μας και τοποθετούμε στο ψυγείο για μια ώρα τουλάχιστον.

Προσθήκη
στα αγαπημένα




