Mousse με φιστίκι Aιγίνης και λευκή ΙΟΝ Αμυγδάλου

6
20'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Πιάτο : Παγωμένα & Δροσερά, Εύκολα & απλά
Συστατικά : αβγά, βούτυρο, γάλα, ζελατίνη, ΙΟΝ Αμυγδάλου Λευκή, κρυσταλλική ζάχαρη, φιστίκια Αιγίνης
Σχετικά με το Σεφ :
Βαλάντης Γραβάνης
Mousse με φιστίκι Aιγίνης και λευκή ΙΟΝ Αμυγδάλου

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- 500 γρ. γάλα
- 3 αυγά
- 50 γρ. βούτυρο
- 120 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
- 120 γρ. λευκή σοκολάτα αμυγδάλου ΙΟΝ
- 4 ζελατίνες
- 70 γρ. φιστίκι
Μέθοδος
- 1.Λιώνουμε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα
- 2.Χτυπάμε καλά το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να γίνει μια πολύ αφράτη και απαλή κρέμα. Στη συνέχεια, προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά χτυπώντας συνεχώς πάρα πολύ καλά.
- 3.Ζεσταίνουμε το γάλα σε ένα κατσαρόλι σε χαμηλή φωτιά μέχρι τους 60 βαθμούς.
- 4.Αφαιρούμε από την φωτιά, ρίχνουμε τη μισή ποσότητα στο μείγμα βουτύρου κι ανακατεύουμε με μια σπάτουλα. Προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα, το υπόλοιπο γάλα ώστε να δημιουργηθεί μια απαλή κρέμα χωρίς σβόλους.
- 5.Προσθέτουμε τις ζελατίνες αφού τις μαλακώσαμε σε κρύο νερό και χτυπάμε με να σύρμα χειρός μέχρι να διαλυθεί.
- 6.Προσθέτουμε το μίγμα σε μπολάκια και τα βάζουμε στο ψυγείο για 3 ώρες.
Mousse με φιστίκι Aιγίνης και λευκή ΙΟΝ Αμυγδάλου
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή