×
Αρχική Συνταγές Προϊόντα Τips Μυστικά Επικοινωνία
Αναζήτηση
ΣΥΝΤΑΓΕΣ >

Μους σοκολάτας με αμύγδαλα και καψαλισμένη μαρέγκα


Μους σοκολάτας με αμύγδαλα και καψαλισμένη μαρέγκα
Μους σοκολάτας με αμύγδαλα και καψαλισμένη μαρέγκα
Για 4 άτομα
60'
Χρόνος εκτέλεσης
3/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Σχετικά με το Σεφ : Madame Gâteaux
Ημερομηνία Δημοσίευσης: 23 Φεβρουαρίου, 2021

Μους σοκολάτας με αμύγδαλα και καψαλισμένη μαρέγκα

heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Μια πολύ εύκολη μους που μπορεί να σερβιριστεί σε ένα δείπνο κερδίζοντας τις εντυπώσεις!

Μπορείτε να αντικαταστήσετε τα αμύγδαλα με όποιον άλλο ξηρό καρπό σας αρέσει. Μπορείτε, επίσης, να παραλείψετε τη μαρέγκα και να σερβίρετε τη μους απλά με λίγο ξύσμα κουβερτούρας.

Συστατικά
  • 125 γρ κουβερτούρα κλασική ΙΟΝ
  • 240 μλ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 50 γρ αμύγδαλα ψημένα και αλατισμένα
  • 2 ασπράδια αυγού
  • 100 γρ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
Μέθοδος
  1. Στον κάδο του μίξερ, χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να πήξει.
  2. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων.
  3. Όταν η σοκολάτα έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, τη χύνουμε μέσα στην κρέμα και ανακατεύουμε καλά με έναν αυγοδάρτη, ώσπου να έχουμε μια ομοιόμορφη μους.
  4. Μοιράζουμε τη μους σε τέσσερα ποτήρια και τα τοποθετούμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
  5. Στον κάδο του μίξερ, χτυπάμε τα ασπράδια με τον αυγοδάρτη.
  6. Μόλις αρχίσουν να ασπρίζουν και να αφρατεύουν, ρίχνουμε τη ζάχαρη σαν βροχή και συνεχίζουμε να χτυπάμε ώσπου να έχουμε μια σφιχτή μαρέγκα.
  7. Τοποθετούμε μερικά αμύγδαλα πάνω από τη μους (σπασμένα ή ολόκληρα).
  8. Τοποθετούμε μερικές κουταλιές μαρέγκας μέσα σε κάθε ποτήρι.
  9. Καψαλίζουμε τη μαρέγκα με ένα φλόγιστρο και σερβίρουμε.
Μους σοκολάτας με αμύγδαλα και καψαλισμένη μαρέγκα
heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Εγγραφείτε εδώ:
ion
Επισκεφθείτε επίσης:
ion
Ακολουθήστε μας:
Βρείτε μας στους επίσημους λογαριασμούς μας
@Amigdalou.ION @iongiapanta