Mπακλαβάς με σάλτσα σοκολάτα γάλακτος ΙΟΝ

20
105'
Χρόνος εκτέλεσης
2/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Πιάτο : Τα παραδοσιακά, Κεράσματα
Συστατικά : λεμόνι, μέλι, σοκολάτα γάλακτος ΙΟΝ, φύλλο κρούστας, βούτυρο, ζάχαρη, ΙΟΝ Κακάο, κανέλα, καρύδια, κρέμα γάλακτος
Σχετικά με το Σεφ :
Βαλάντης Γραβάνης
Mπακλαβάς με σάλτσα σοκολάτα γάλακτος ΙΟΝ

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- 500 γρ φύλλο κρούστας
- 500 γρ βούτυρο
- 250 γρ καρύδια τριμμένα
- 200 γρ κακάο ΙΟΝ
- 10 γρ κανέλα
- Για το σιρόπι
- 500 γρ ζάχαρη
- 350 γρ νερό
- 1 φλούδα λεμόνι
- Για την σάλτσα σοκολάτας
- 300 γρ σοκολάτα γάλακτος ΙΟΝ
- 150 κρέμα γάλακτος
- 80 γρ μέλι
Μέθοδος
- 1.Βράζουμε τη ζάχαρη, το νερό και τη φλούδα λεμονιού για 5 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
- 2.Λιώνουμε το βούτυρο. Βουτυρώνουμε ένα ταψί και απλώνουμε το ένα φύλλο. Βουτυρώνουμε ξανά χρησιμοποιώντας τα μισά φύλλα.
- 3.Πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια με τα καρύδια και το κακάο. Καλύπτουμε τα καρύδια με τα υπόλοιπα φύλλα και τα βουτυρώνουμε όλα ένα ένα.
- 4.Βάζουμε το ταψί στο ψυγείο να παγώσει για να μπορέσουμε να το κόψουμε. Κόβουμε σε μικρά τετράγωνα κομμάτια και ψήνουμε σε χαμηλό φούρνο στους 150 βαθμούς για 1 ώρα.
- 5.Βγάζουμε από το φούρνο και σιροπιάζουμε με το σιρόπι ζεστό.
- 6.Για την σάλτσα σοκολάτας: Λιώνουμε τη σοκολάτα γάλακτος ΙΟΝ σε μπεν μαρί.
- 7.Προσθέτουμε το μέλι, την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να ενσωματωθεί.
- 8.Περιχύνουμε την σάλτσα πάνω από τον μπακλαβά.
Mπακλαβάς με σάλτσα σοκολάτα γάλακτος ΙΟΝ
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή