×
Αρχική Συνταγές Προϊόντα Τips Μυστικά Επικοινωνία
Αναζήτηση
ΣΥΝΤΑΓΕΣ >

Μάφιν με ολόκληρα κομμάτια σοκολάτας γάλακτος


Μάφιν με ολόκληρα κομμάτια σοκολάτας γάλακτος
Μάφιν με ολόκληρα κομμάτια σοκολάτας γάλακτος
60'
Χρόνος εκτέλεσης
2/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Σχετικά με το Σεφ : Madame Gâteaux
Ημερομηνία Δημοσίευσης: 5 Απριλίου, 2021

Μάφιν με ολόκληρα κομμάτια σοκολάτας γάλακτος

heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Σε αυτή την απόλυτα σοκολατένια συνταγή, αντί για σταγόνες σοκολάτας χρησιμοποιούμε μεγάλα κομμάτια σοκολάτας, μέσα στο μείγμα και πάνω στα μάφιν, που κρατάνε το σχήμα τους στο ψήσιμο, τερματίζοντας την απόλαυση!

Συστατικά
  • Υλικά:
  • 140 γρ βούτυρο ανάλατο
  • 180 γρ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
  • 2 αυγά μεσαίου μεγέθους
  • 220 γρ αλεύρι μαλακό
  • 35 γρ κακάο ΙΟΝ
  • 1 κτγ μαγειρική σόδα
  • 2 κτγ μπέικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 145 γρ γιαούρτι 5%
  • 180 μλ γάλα πλήρες
  • 200 γρ σοκολάτα γάλακτος ΙΟΝ
  • 120 γρ σοκολάτα γάλακτος ΙΟΝ
Μέθοδος
  1. Στον κάδο του μίξερ, χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν.
  2. Προσθέτουμε τα αυγά και χτυπάμε ώσπου το μείγμα να αφρατέψει.
  3. Σε ένα μπολ, ζυγίζουμε το αλεύρι, το κακάο, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και τα ανακατεύουμε.
  4. Σε ένα δεύτερο μπολ, ανακατεύουμε το γιαούρτι και το γάλα.
  5. Προσθέτουμε στον κάδο του μίξερ εναλλάξ κουταλιές από το πρώτο μπολ (με τα ξηρά υλικά) και το δεύτερο μπολ (με τα υγρά υλικά) και συνεχίζουμε να χτυπάμε ώσπου να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
  6. Σε μια επιφάνεια κοπής, κόβουμε τα 200 γρ σοκολάτας γάλακτος ΙΟΝ σε μεγάλα κομμάτια, τα προσθέτουμε στο μείγμα μας και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα έτσι ώστε να καλυφθούν.
  7. Τοποθετούμε χάρτινες θήκες ψησίματος μέσα σε ένα ταψί για 12 μάφιν και τις γεμίζουμε με το μείγμα κατά τα 2/3.
  8. Ψήνουμε τα μάφιν σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για περίπου 15-20 λεπτά, τόσο δηλαδή όσο χρειάζεται για να αρχίσει να σκληραίνει το μείγμα.
  9. Στην επιφάνεια κοπής, χωρίζουμε τα 120 γρ σοκολάτας γάλακτος ΙΟΝ σε πλακάκια.
  10. Βγάζουμε τα μάφιν από τον φούρνο, τοποθετούμε μερικά πλακάκια σοκολάτας επάνω σε κάθε μάφιν και τα τοποθετούμε ξανά στον φούρνο.
  11. Συνεχίζουμε να ψήνουμε για μερικά λεπτά ακόμα, ώσπου να λιώσει η σοκολάτα (αλλά όχι εντελώς) και τα μάφιν να ψηθούν εντελώς. Ελέγχουμε βυθίζοντας μέσα στα μάφιν μια οδοντογλυφίδα: εάν βγαίνει στεγνή, είναι έτοιμα.
  12. Βγάζουμε τα μάφιν από τον φούρνο και περιμένουμε να κρυώσουν τελείως προτού τα ξεφορμάρουμε.
  13. Φυλάμε τα μάφιν σε δοχείο που κλείνει ερμητικά, εκτός ψυγείου, για 2-3 μέρες.
Μάφιν με ολόκληρα κομμάτια σοκολάτας γάλακτος
heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Εγγραφείτε εδώ:
ion
Επισκεφθείτε επίσης:
ion
Ακολουθήστε μας:
Βρείτε μας στους επίσημους λογαριασμούς μας
@Amigdalou.ION @iongiapanta