×
Αρχική Συνταγές Προϊόντα Τips Μυστικά Επικοινωνία
Αναζήτηση
ΣΥΝΤΑΓΕΣ >

Namelaka σοκολάτας γάλακτος με πορτοκάλι και crumble μπαχαρικών


Namelaka σοκολάτας γάλακτος με πορτοκάλι και crumble μπαχαρικών
Namelaka σοκολάτας γάλακτος με πορτοκάλι και crumble μπαχαρικών
6-8
30'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή

Namelaka σοκολάτας γάλακτος με πορτοκάλι και crumble μπαχαρικών

heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
  • 200γρ γάλα
  • 10γρ γλυκόζη
  • 7γρ φύλλα ζελατίνης
  • 340γρ σοκολάτα γάλακτος ΙΟΝ ψιλοκομμένη
  • 400γρ κρέμα γάλακτος παγωμένη
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 4 σπόροι κάρδαμο(σπασμένοι)
  • ξύσμα από 1/2 λεμόνι
  • 1 φακελάκι πράσινου τσαγιού
  • Για το crumble μπαχαρικών
  • 100γρ ζάχαρη
  • 100γρ βούτυρο
  • 180γρ αλεύρι
  • ξύσμα από 1/2 λεμόνι και 1/2 πορτοκάλι
  • 2γρ μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • 2γρ γαρύφαλλο τριμμένο
Μέθοδος
  • 1.Μουλιάζουμε την ζελατίνη σε παγωμένο νερό μέχρι να μαλακώσει καλά. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα, την γλυκόζη, το ξύσμα από το λεμόνι, την κανέλλα, και το πράσινο τσάι.
  • 2.Αφού ζεσταθεί καλά αφαιρούμε από την φωτιά και αφήνουμε για 5 λεπτά στην άκρη. Μετά σουρώνουμε και προσθέτουμε την ζελατίνη ανακατεύοντας καλά μέχρι να διαλυθεί εντελώς ( αφού πρώτα την στραγγίξουμε καλά).
  • 3.Ρίχνουμε το γάλα πάνω στην σοκολάτα που την έχουμε βάλει σε μπέν μαρί για να λιώσει.
  • 4.Κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε την κρύα κρέμα γάλακτος, αποθηκεύουμε στο ψυγείο σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής μέχρι να κρυώσει το μείγμα μας.
  • 5.Αν έχουμε τον χρόνο θα είναι καλό να μείνει 1 ημέρα στο ψυγείο για να σφίξει σωστά.
  • 6.Εκτέλεση για το crumble μπαχαρικών: Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί στο χέρι μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά.
  • 7.Κόβω με τα χέρια μου σε μικρά ακανόνιστα κομμάτια και ψήνω σε λαδόκολλα στους 180 βαθμούς για περίπου 10-15 λεπτά ή μέχρι να πάρει το crumble χρυσαφένιο χρώμα.
  • 8.Αφήνω στην άκρη να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Και έπειτα σπάω σε μικρότερα κομμάτια.
  • 9.Στήσιμο γλυκού: Από 2-3 πορτοκάλια βγάζω τα ”φιλέτα”τους, αφαιρώ δηλαδή τα λευκά μέρη του πορτοκαλιού.
  • 10.Τοποθετώ την Νamelaka στα πιάτα με την βοήθεια της σακούλας ζαχαροπλαστικής. Έπειτα στολίζω με αρκετό από το σπασμένο crumble, τα φιλέτα πορτοκαλιού και φύλλα δυόσμου.
  • 11.Εναλλακτικά μπορώ να στήσω το γλυκό μου σε ποτήρι.
Namelaka σοκολάτας γάλακτος με πορτοκάλι και crumble μπαχαρικών
heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Εγγραφείτε εδώ:
ion
Επισκεφθείτε επίσης:
ion
Ακολουθήστε μας:
Βρείτε μας στους επίσημους λογαριασμούς μας
@Amigdalou.ION @iongiapanta