Namelaka σοκολάτας γάλακτος με πορτοκάλι και crumble μπαχαρικών

6-8
30'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Πιάτο : Κεράσματα
Συστατικά : γάλα, πράσινο τσάι, γαρύφαλλο, σοκολάτα γάλακτος ΙΟΝ, γλυκόζη, ζάχαρη, ζελατίνη, κανέλα, κάρδαμο, κρέμα γάλακτος, λεμόνι, αλεύρι, μοσχοκάρυδο, βούτυρο, πορτοκάλι
Σχετικά με το Σεφ :
Μίκα Παντελάκη
Namelaka σοκολάτας γάλακτος με πορτοκάλι και crumble μπαχαρικών

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- 200γρ γάλα
- 10γρ γλυκόζη
- 7γρ φύλλα ζελατίνης
- 340γρ σοκολάτα γάλακτος ΙΟΝ ψιλοκομμένη
- 400γρ κρέμα γάλακτος παγωμένη
- 1 ξύλο κανέλας
- 4 σπόροι κάρδαμο(σπασμένοι)
- ξύσμα από 1/2 λεμόνι
- 1 φακελάκι πράσινου τσαγιού
- Για το crumble μπαχαρικών
- 100γρ ζάχαρη
- 100γρ βούτυρο
- 180γρ αλεύρι
- ξύσμα από 1/2 λεμόνι και 1/2 πορτοκάλι
- 2γρ μοσχοκάρυδο τριμμένο
- 2γρ γαρύφαλλο τριμμένο
Μέθοδος
- 1.Μουλιάζουμε την ζελατίνη σε παγωμένο νερό μέχρι να μαλακώσει καλά. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα, την γλυκόζη, το ξύσμα από το λεμόνι, την κανέλλα, και το πράσινο τσάι.
- 2.Αφού ζεσταθεί καλά αφαιρούμε από την φωτιά και αφήνουμε για 5 λεπτά στην άκρη. Μετά σουρώνουμε και προσθέτουμε την ζελατίνη ανακατεύοντας καλά μέχρι να διαλυθεί εντελώς ( αφού πρώτα την στραγγίξουμε καλά).
- 3.Ρίχνουμε το γάλα πάνω στην σοκολάτα που την έχουμε βάλει σε μπέν μαρί για να λιώσει.
- 4.Κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε την κρύα κρέμα γάλακτος, αποθηκεύουμε στο ψυγείο σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής μέχρι να κρυώσει το μείγμα μας.
- 5.Αν έχουμε τον χρόνο θα είναι καλό να μείνει 1 ημέρα στο ψυγείο για να σφίξει σωστά.
- 6.Εκτέλεση για το crumble μπαχαρικών: Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί στο χέρι μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά.
- 7.Κόβω με τα χέρια μου σε μικρά ακανόνιστα κομμάτια και ψήνω σε λαδόκολλα στους 180 βαθμούς για περίπου 10-15 λεπτά ή μέχρι να πάρει το crumble χρυσαφένιο χρώμα.
- 8.Αφήνω στην άκρη να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Και έπειτα σπάω σε μικρότερα κομμάτια.
- 9.Στήσιμο γλυκού: Από 2-3 πορτοκάλια βγάζω τα ”φιλέτα”τους, αφαιρώ δηλαδή τα λευκά μέρη του πορτοκαλιού.
- 10.Τοποθετώ την Νamelaka στα πιάτα με την βοήθεια της σακούλας ζαχαροπλαστικής. Έπειτα στολίζω με αρκετό από το σπασμένο crumble, τα φιλέτα πορτοκαλιού και φύλλα δυόσμου.
- 11.Εναλλακτικά μπορώ να στήσω το γλυκό μου σε ποτήρι.
Namelaka σοκολάτας γάλακτος με πορτοκάλι και crumble μπαχαρικών
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή