Νηστίσιμα γλειφιτζούρια με μαύρη σοκολάτα, αποξηραμένα φρούτα και ξηρούς καρπούς

18
60'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Νηστίσιμα γλειφιτζούρια με μαύρη σοκολάτα, αποξηραμένα φρούτα και ξηρούς καρπούς

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- 1 κιλό σοκολάτα κουβερτούρα ΙΟΝ
- 150 γρ κάσιους (χοντροσπασμένα)
- 150 γρ αποξηραμένα cranberries (χοντροκομμένα)
- 150 γρ αποξηραμένο ανανά ή βερίκοκα (χοντροκομμένα)
- Θα χρειαστούμε επιπλέον: Κατσαρόλα, λεκάνη, φόρμες σιλικόνης της αρεσκείας μας για σοκολατάκια, ξυλάκια για σοκολατάκια, ίσιο μαχαίρι, προαιρετικά θερμόμετρο για τρόφιμα, πλάστης.
Μέθοδος
- 1.Κόβουμε την μαύρη σοκολάτα σε κομμάτια και τοποθετούμε σε μπεν-μαρί ανακατεύοντας με μια κουτάλα.
- 2.Μόλις η μαύρη σοκολάτα φτάσει περίπου τους 40 C (να είναι δηλαδή λίγο πιο ζεστή από το δάχτυλο του χεριού), αποσύρουμε από τη φωτιά το μπεν-μαρί και ανακατεύουμε με την κουτάλα συνεχώς μέχρι να πέσει η θερμοκρασία στους 29 C (ή να τη δοκιμάσουμε στα χείλη και να αισθανθούμε ότι η σοκολάτα μας είναι κρύα αλλά ρευστή). Για μεγαλύτερη ακρίβεια στις μετρήσεις των θερμοκρασιών, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα θερμόμετρο για τρόφιμα.
- 3.Άμεσα ρίχνουμε την λιωμένη μαύρη σοκολάτα μέσα στις φόρμες σιλικόνης της αρεσκείας μας και την αφήνουμε για 2 λεπτά.
- 4.Προσθέτουμε σε όλη την επιφάνεια τα κάσιους (χοντροσπασμένα με ένα πλάστη), τα αποξηραμένα cranberries (χοντροκομμένα με ένα μαχαίρι) και τον αποξηραμένο ανανά ή βερίκοκα (χοντροκομμένα και αυτά με ένα μαχαίρι).
- 5.Πριν να σταθεροποιηθεί η μαύρη σοκολάτα μέσα στις φόρμες σιλικόνης τοποθετούμε και τα ξυλάκια για τα γλειφιτζούρια, και προσέχουμε να καλύπτονται πλήρως από την σοκολάτα.
- 6.Αφήνουμε να κρυώσει η μαύρη σοκολάτα και να σταθεροποιηθεί πολύ καλά για 30 λεπτά περίπου (προαιρετικά τοποθετούμε τις φόρμες στο ψυγείο) και ξεφορμάρουμε από τις φόρμες σιλικόνης.
Νηστίσιμα γλειφιτζούρια με μαύρη σοκολάτα, αποξηραμένα φρούτα και ξηρούς καρπούς
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή