Νηστίσιμα γλειφιτζούρια με μαύρη σοκολάτα, αποξηραμένα φρούτα και ξηρούς καρπούς

18
60'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Νηστίσιμα γλειφιτζούρια με μαύρη σοκολάτα, αποξηραμένα φρούτα και ξηρούς καρπούς

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- 1 κιλό σοκολάτα κουβερτούρα ΙΟΝ
- 150 γρ κάσιους (χοντροσπασμένα)
- 150 γρ αποξηραμένα cranberries (χοντροκομμένα)
- 150 γρ αποξηραμένο ανανά ή βερίκοκα (χοντροκομμένα)
- Θα χρειαστούμε επιπλέον: Κατσαρόλα, λεκάνη, φόρμες σιλικόνης της αρεσκείας μας για σοκολατάκια, ξυλάκια για σοκολατάκια, ίσιο μαχαίρι, προαιρετικά θερμόμετρο για τρόφιμα, πλάστης.
Μέθοδος
- 1.Κόβουμε την μαύρη σοκολάτα σε κομμάτια και τοποθετούμε σε μπεν-μαρί ανακατεύοντας με μια κουτάλα.
- 2.Μόλις η μαύρη σοκολάτα φτάσει περίπου τους 40 C (να είναι δηλαδή λίγο πιο ζεστή από το δάχτυλο του χεριού), αποσύρουμε από τη φωτιά το μπεν-μαρί και ανακατεύουμε με την κουτάλα συνεχώς μέχρι να πέσει η θερμοκρασία στους 29 C (ή να τη δοκιμάσουμε στα χείλη και να αισθανθούμε ότι η σοκολάτα μας είναι κρύα αλλά ρευστή). Για μεγαλύτερη ακρίβεια στις μετρήσεις των θερμοκρασιών, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα θερμόμετρο για τρόφιμα.
- 3.Άμεσα ρίχνουμε την λιωμένη μαύρη σοκολάτα μέσα στις φόρμες σιλικόνης της αρεσκείας μας και την αφήνουμε για 2 λεπτά.
- 4.Προσθέτουμε σε όλη την επιφάνεια τα κάσιους (χοντροσπασμένα με ένα πλάστη), τα αποξηραμένα cranberries (χοντροκομμένα με ένα μαχαίρι) και τον αποξηραμένο ανανά ή βερίκοκα (χοντροκομμένα και αυτά με ένα μαχαίρι).
- 5.Πριν να σταθεροποιηθεί η μαύρη σοκολάτα μέσα στις φόρμες σιλικόνης τοποθετούμε και τα ξυλάκια για τα γλειφιτζούρια, και προσέχουμε να καλύπτονται πλήρως από την σοκολάτα.
- 6.Αφήνουμε να κρυώσει η μαύρη σοκολάτα και να σταθεροποιηθεί πολύ καλά για 30 λεπτά περίπου (προαιρετικά τοποθετούμε τις φόρμες στο ψυγείο) και ξεφορμάρουμε από τις φόρμες σιλικόνης.
Nutrition Info
- 361,5 Ενέργεια kcal
- 21,7 Λιπαρά g
- 12,2 Κορεσμένα λιπαρά g
- 33,0 Υδατάνθρακες g
- 28,2 Συνολικά σάκχαρα g
- 3,8 Πρωτεΐνες g
- 0,4 Φυτικές ίνες g
- 0,1 Νάτριο g
- 0,2 Αλάτι g
Νηστίσιμα γλειφιτζούρια με μαύρη σοκολάτα, αποξηραμένα φρούτα και ξηρούς καρπούς
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή